základní část, 18. kolo
01.12.2019 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Budějovice nezastavil ani Jablonec. Výhru Dynama vystřelil Čavoš

České Budějovice pokračují ve fantastické jízdě, když v Jablonci vyhráli šestý ligový zápas z posledních sedmi. Víc šancí v utkání přitom měli domácí, jediný gól však vstřelil hostující Čavoš, díky němuž se Dynamo vyšvihlo v tabulce na sedmou pozici. Naopak Severočeši po třetí ztrátě v řadě spadli na páté místo.

Domácí mohli zase počítat s levým obráncem Krobem a pravým křídlem Jovovićem, oba hráči se tak v sestavě postavili na svá místa. Zároveň však kouč Rada musel řešit vynucené absence Hübschmana a Matouška, prostor tak dostali středopolař Kubista a útočník Matoušek. Hostům kvůli trestu za žluté karty scházel Schranz, jehož v záloze nahradil Havelka.

Jablonec to v úvodu zkoušel střelami z dálky. Proti Jovovićovi ještě brankář Dynama Drobný zasahovat nemusel, na střelu Kubisty doprostřed brány už ale reagoval. V šestnácté minutě opět pálil nepřesně Jovović, to Chramostova hlavička o pět minut později byla mnohem nebezpečnější, ovšem útočník Severočechů mířil z bezprostřední blízkosti pouze do náruče Drobného. Budějovice odpověděly taktéž obrovskou šancí. Brandner svým únikem na gólmana Hrubého neuspěl, šanci ale zakončil centrem před bránu, kde Novákovo zakončení do prázdné klece odvrátil na brankové čáře obětavý Jugas.

Poté se hra poněkud uklidnila, až po půlhodině hry pálil akrobaticky nad břevno Sýkora, veškeré vzrušení však bylo kvůli postavení mimo hru zbytečné. Na druhé straně střílel příliš vysoko ve 43. minutě Havelka. Těsně před přestávkou měl gól na hlavě domácí Břečka, který hlavičkoval po centru od Kroba, avšak Jihočechy opět podržel Drobný.

Dvě minuty po změně stran poslal Krob do vápna další z řady svých nadýchaných pasů. Tentokrát oslovil Doležala, jenže Drobný byl opět pozorný a míč vyrazil. Za hosty odpověděl ve 49. minutě Mršić, jehož únik zastavil výborným zákrokem Hrubý. Po hodině hry se vyznamenal obránce Budějovic Čolić, který srazil gólovou hlavičku Chramosty na tyč, následně Jihočeši zablokovali i dorážku Doležala.

V 76. minutě se příliš nerozpakoval Kubista a tvrdou ránou jen těsně minul levou tyč Drobného svatyně. Hned za minutu ale jablonecká Střelnice oněměla. Domácí totiž propadli ve středu hřiště, čehož hosté využili ke smrtícímu protiútoku, který po centru Mršiće bez problémů zakončil Čavoš, jenž tak poslal Dynamo do vedení. Opaření Severočeši se v závěrečných minutách nezmohli na odpověď a podruhé v sezóně na domácí půdě prohráli.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
ondrasch77

4:2

Reagovat
DidusIneptus

Dynamo, štika ligy!

Reagovat
DidusIneptus

Dynamo do toho! Dynamo do Ligy mistrů!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele