základní část, 8. kolo
01.09.2019 16:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Jablonec v nervy drásajícím závěru uhájil vítězství proti Ostravě

Na začátku to vypadalo na snadné utkání z pohledu Jablonce, opak byl ale pravdou. Na branky Kroba a Jovoviće totiž jejich spoluhráči navázat nedokázali a vinou kontaktního gólu Baroše se o vítězství strachovali až do konce.

Velmi aktivní byl od úvodu utkání Jovović. Už ve třetí minutě si vychutnal a přesprintoval Fleišmana, jeho pokus z úhlu zastavil Laštůvka. Neuspěl ani Doležal z následné dorážky, ten pálil nad bránu.

Černohorský křídelník se výraznou měrou podílel na prvním gólu Severočechů. Potáhl balón po pravém křídle a po jeho následném centru na druhý konec vápna střílel z voleje Jan Krob, který fantastickým způsobem otevřel skóre utkání.

Odměnou za snaživost byla Vladimiru Jovovićovi i branka. Matoušek u levé postranní čáry ustál nedovolený zákrok, v rámci výhody předal míč na střed právě jabloneckému křídelníkovi. Ten si balón posunul na pravačku a ze střední vzdálenosti po zemi překonal Laštůvku.

To už trochu vybudilo i ostravské hráče, ani Smolův pokus, ani následná Kuzmanovićova dorážka ale úspěch neslavily. Své lehké zaváhání při druhém gólu napravil Laštůvka zhruba po půlhodině hry, když vyškrábl podařený Matouškův pokus.

Ve druhé půli se na šance dlouho čekalo, střelou nad se připomněl De Azevedo. Velmi komické selhání v koncovce předvedli pětadvacet minut před koncem domácí. Nejprve Matoušek nepotrestal Šindelářovu hrubku a minul prázdnou bránu, zhruba z metrové vzdálenosti zase přestřelil Doležal.

Toho mohli záhy litovat. Jánošova famózní rána sice jen rozezvučela břevno, úspěšnější už byl Milan Baroš. Ten si za vápnem navedl míč na střelu a levačkou jej uklidil k tyči. Slezané nadále tlačili, konstrukci nastřelil i Šindelář, Diopovu hlavičku zase na poslední chvíli vyškrábl Hrubý a z Jablonce tak odjeli s prázdnou.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
ondrasch77

2:0 (Doli, Sýkora)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele