základní část, 1. kolo
14.07.2019 16:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Budějovicím první zápas nevyšel. Opavě stačil k výhře jediný gól

Českým Budějovicím nevyšel první zápas v nejvyšší soutěži po čtyřech ročnících. Dynamo v domácím prostředí nevyzrálo na Opavu. Žádné branky se Jihočeši nedočkali, naopak hostům vystřelil tři body jediným zásahem Jurečka.

V sestavě domácích se objevily dvě letní posily, jmenovitě pravý bek Čolić a záložník Mustedanagić. Také v dresu Slezanů nastoupily od začátku dvě nové tváře, a sice středopolař Mondek a útočník Dedić. Do pořádku se po drobných zdravotních problémech stihl dát obránce Hrabina.

Úvodní minuty se nesly v opatrném duchu. Hráči Budějovic působili nervózně a chybu v jejich rozehrávce chtěl ve 14. minutě potrestat Jursa, avšak netrefil bránu. Za tři minuty mělo Dynamo dobrou šanci ke skórování. Kladrubský kopal přímý kop z velice nadějné pozice, vychytal jej však gólman Opavy Fendrich. Ve 24. minutě vyrukoval se střelou Mršić, ale Fendrich se příliš nezapotil. Ještě méně práce měl o tři minuty později brankář domácích Staněk, který jen kontroloval nepřesný pokus Hrabiny.

Ve 30. minutě měli Jihočeši k dispozici další trestný kop, který tentokrát zahrál Čolić, ani on ale nezaskočil pozorného Fendricha. Za další dvě minuty se již měnilo skóre a ke smůle domácích příznivců se do vedení dostali Slezané. Po protiútoku se míč odrazil na hranici pokutového území, kde jej přesně k tyči napálil Jurečka. Staněk si sice na projektil sáhl, ale gól už neodvrátil. Budějovice mohly srovnat o tři minuty později, jenže po centru od Kladrubského hlavičkoval nepřesně zcela volný Ledecký.

Krátce po změně stran chtěl k vyrovnání zavelit Kladrubský, střela ze slušné pozice mu ale vůbec nesedla. Podobně si krátce poté počínal Ledecký. Jihočeši postupně utahovali šrouby. V 53. minutě propadl Čolićův centr k Provodovi, ten ovšem v dobré příležitosti těsně minul. Budějovice zavřely svého soupeře, jenže víc než několik rohových kopů nevytěžily. Opava se na nějakou odpověď zmohla až v 70. minutě, kdy Staněk snadno pokryl střelu Mondeka. O dvě minuty později zkusil štěstí domácí Havelka, ani on však nebyl úspěšný.

Čtvrthodinu před koncem se hosté mohli výrazně přiblížit výhře. Vyznamenal se však brankář Staněk, jenž vychytal samostatný úprk Dediče. Dynamu v závěru docházely síly a na větší odpor se nezmohlo. Pouze v 89. minutě pálil Táborský z přímého kopu přesně do Fendricha. Definitivní pojistku na vítězství hostů mohl dát střídající Bernadina. Ten v nastaveném čase využil přihrávky Šulce, obešel Staňka, jenže netrefil odkrytou bránu. Tato šance ještě mohla Opavu mrzet, neboť Jihočeši v závěrečném tlaku málem srovnali. Fendrich ale zlikvidoval ránu Mršiće i dorážku Táborského a zajistil svému mužstvu tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele