základní část, 4. kolo
04.08.2019 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Budějovice opět remizovali, tentokrát se rozešli smírně s Jabloncem

České Budějovice ani na třetí pokus doma nevyhráli. Tentokrát si rozdělili body s Jablonec, který si alespoň částečně spravil chuť po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy. Severočeši jsou po čtvrtém kole na třetím místě, domácí Dynamo kleslo na desátou příčku.

Do základní sestavy Jihočechů se vrátil středopolař Havelka, který nahradil Čavoše. To byla také jediná obměna na domácí straně, kdežto lodivod hostů Řada udělal změn hned několik. Chybějícího Holíka zastoupil na pravém beku Jugas, čímž se ve středu obrany uvolnilo místo pro Plechatého. Sýkora se posunul na levý kraj zálohy, načež na pozici levého obránce mohl operovat Krob, a ve středu pole dostal šanci Pilík.

Skóre se na Střeleckém ostrově měnilo již po devíti minutách hry. Novák podcenil nákop Jugase za obranu a neuhlídal Doležala, který ve vápně našel volného Sýkoru, jenž se zblízka nemýlil - 0:1. Budějovice následně zabraly. Ve 26. minutě musel brankář Jablonce Hrubý vyrazit pokus Ledeckého a o minutu později si poradil se střelou Javorka.

Po půlhodině hry vystrašil příznivce Dynama gólman Staněk, jenž vyběhl proti míči, ale hlavičkou jej minul. Celou situaci nakonec zachránil odkopem stoper Havel. Jihočechům nešla upřít snaha o vyrovnání, avšak v koncovce se trápili a Hrubého za první půli příliš neohrozili. Například Havel ve 41. minutě využil volného prostoru předsedou, jenže pálil pouze pánu Bohu do oken.

Nástup do druhého poločasu ale měli domácí raketový. Ve 47. minutě se ještě po spolupráci Kladrubského s Mršićem neprosadil Schranz, avšak jen o dvě minuty později se Čolić postavil k přímému kopu a parádní střelou z pětadvaceti metrů srovnal stav utkání. Následně tempo zápasu opadlo, až v 67. minutě se málem do gólovou dostal Doležal, na poslední chvíli však zasáhl Staněk.

Za další tři minuty málem nabídli Jihočeši tutovka soupeři. Javorek, který hrál jinak výborný zápas, poslal pomalou malou domů na Staňka, jenž musel pořádně zabrat, aby balón odkopl před Doležalem. Na druhé straně se o čtyři minuty později činil Hrubý, který vyrazil pokus Kladrubského. V 88. minutě měl ještě slibnou příležitost Matoušek, jenže po centru od Sýkory pálil nad břevno a skóre zůstalo až do závěrečného hvizdu nezměněně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
JeséRodriguez

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele