základní část, 8. kolo
31.08.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Drama v Ďolíčku rozhodl pro Bohemians dvougólový Vodháněl

Opět až těsně před koncem rozhodli Bohemians o domácí výhře. Tentokrát doma udolali Liberec 2:1. Zatímco v první půli se diváci nudili, po změně stran viděli hned tři branky. Hrdinou zápasu se stal dvougólový Jan Vodháněl.

Do základní sestavy "Klokanů" se vrátil stoper Pokorný, místo tak nezbylo na Vaníčka. Také hosté hlásili dva návraty. Mara se postavil do obranné čtveřice, Oscar zase naskočil do zálohy. Místo nezbylo na mladého Fukalu a Kuchtu.

První zajímavý, leč nepřesný pokus vyprodukoval bek Slovanu Hybš. Podobně si ve 24. minutě počínal Potočný. Tři minuty poté se hlavní sudí Michálek radil s kolegou u videa Královcem, zda Mikula nefauloval ve vlastním pokutovém území Vodháněla. Nakonec však penaltu v prospěch Bohemians nenařídil.

První poločas nabídl až v samotném závěru opravdu zajímavou akci. Hůlka prodloužil centr od rohového praporku na zadní tyč, kde se do brány trefil Krch. Gól však kvůli ofsajdovému postavení domácího hráče neplatil. Na regulérní branku si tak Pražané počkali do 50. minuty, kdy Vodháněl předvedl parádní sólo, přešel přes pět protihráčů a prostřelil brankáře Liberce Nguyena na přední tyč.

Za Severočechy chtěl o tři minuty později odpovědět Malinský, který to z úhlu zkusil podobně jako proti Spartě. Zatímco před týdnem byl úspěšný, tentokrát ani netrefil bránu. Slovan ale postupně zvýšil obrátky a v 69. minutě vyrovnal. Breiteho nákop propadl na pravou stranu k Malinskému, jenž našel ve vápně zcela volného Oscara a liberijský záložník se zblízka nemýlil.

"Klokani" si vedení mohli vzít zpět deset minut po Oscarově trefě. Ugwu hlavičkoval po pasu od Podaného a Nguyen měl co dělat, aby balón vyrazil alespoň na rohový kop. Rozuzlení nakonec přišlo v 87. minutě opět z kopačky Vodháněla. Ugwu utekl po pravé straně, obelstil Maru i s Kačarabou, kteří se nešťastně srazili, a před Nguyenem nesobecky nabídl gól Vodhánělovi, který míč uklidil do odkryté svatyně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele