základní část, 8. kolo
31.08.2019 19:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Plzeň se nadřela, v Příbrami ale zvítězila

Snadné vítězství to rozhodně nebylo. Fotbalisté Plzně sice na půdě nejbližšího soupeře v Příbrami šli do vedení zásluhou Krmenčíka poměrně rychle, jenže do poločasu srovnal Alvir a rozhodnout o třech bodech tak musel až deset minut před koncem Kopic.

První šance přišla velmi brzy, po Zemanově centru zakončoval souhru explzeňských hráčů Rezek, hlavičkoval však nad. Na druhé straně se k pokusu odhodlal Kalvach, Boháčovi ale mnoho starostí nenadělal. Mnohem úspěšnější byl Michael Krmenčík. Ten si naběhl na zpětnou Řezníkovu přihrávku a ranou z otočky trefil Treglera, od nějž se míč odrazil do sítě.

Záhy mohl vedení navýšit Kopic, stejně jako předtím Kalvach ale vyslal spíše propagační pokus. Blíže ke skórování měl Limberský, jehož přízemní střela skončila jen těsně vedle levé tyče. A tak se branky dočkali domácí. Zemanův centr tentokráte slavil větší úspěch než v úvodu, a to zásluhou Marka Alvira, který hlavou zakončil za Hruškova záda. A jelikož na Hořavův pas nikdo de spoluhráčů nedosáhl, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý gól v utkání mohl po pauze přidat Alvir, jenže z otočky mířil vedle. Po pohledné kombinaci zahrozili i Viktoriáni, ovšem ani Krmenčíkova hlavička neslavila úspěch. Lépe si vedl půl hodiny před koncem po odraženém balónu. Jeho nízký pokus byl tečován do tyče, vše skončil rohovým kopem. Po signálu z něj pálil Hořava nad břevno.

S blížícím se závěrem utkání začali Viktoriáni více tlačit. Proti Kalvachově ráně se musel blýsknout Boháč, stejně tak proti další Čermákově. Z gólu se přesto radovali Středočeši, jenže ne na dlouho. Škoda sice z úhlu napálil balón pod břevno, oslavy ale překazil pomezní zvednutým praporkem signalizujícím ofsajd.

Regulérní branku vstřelil až Jan Kopic - stejně jako té úvodní plzeňské k ní dopomohla teč. Kopicovu technickou střelu totiž přizvedl Soldát, na což již Boháč nestihl zareagovat a kapituloval. V posledních minutách převzal hlavní roli Chorý, jenž nejprve vyprovokoval Rezka ke druhé žluté kartě, aby následně neuvěřitelným způsobem spálil tutovku. To však jemu a jeho spoluhráčům radost z vítězství nezkazilo.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, Příbram naváže na Jablonec

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele