základní část, 12. kolo
04.10.2019 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Slovácko po delší době uspělo za tři body, doma porazilo Liberec

Slovácko se po pětizápasovém půstu konečně dočkalo výhry. Doma přelstilo Liberec a alespoň na čas se vyhouplo do první šestky. Slovan zase nenavázal na vítězství nad Českými Budějovicemi a zůstává ve skupině o Evropskou ligu.

Místo vykartovaného Šimka se do základní jedenáctky Slovácka vrátil krajní bek Reinberk, jinak Moravané nastoupili v tradiční sestavě. Hostům po karetních trestech zase pomohli stoper Kačaraba se záložníkem a kapitánem v jedné osobě Breitem. Pouze na lavičce náhradníků zůstali například Oscar či Kamso Mara.

Na první branku zápasu se čekalo jen dvě minuty. Domácí Divíšek vyslal prudký centr do pokutového území, kde chtěl před Zajícem odehrát míč Hybš, jenže myšlenka se nepotkala s provedením a levý obránce Liberce poslal merunu hlavou přímo do sítě. Za dalších sedm minut vedlo Slovácko již o dvě branky. Havlík poslal další balón před bránu na Šašinku, který na hranici ofsajdu hlavičkoval nikým nehlídán přesně k tyči.

Moravané byli dále při chuti. Reinberk v devatenácté minutě pěkně prošel po levé straně, jeho sražený centr se dostal k Navrátilovi, jenž však akrobatické zakončení poslal nad břevno brány gólmana Severočechů Nguyena. O deset minut později skončila Havlíkova tečovaná střela na tyči a z dorážky se prosadil Petržela, avšak stál v ofsajdu a branka nebyla uznána.

Hosté se probudili až těsně před přestávkou. Ve 38. minutě ještě pálil Baluta vedle poté, co utekl obraně domácích. Za další čtyři minuty se už ale hráči Liberce radovali. Musovu střelu vyrazil brankář Slovácka Trmal jen k Balutovi, který se ze snadné dorážky nemýlil a snížil skóre na rozdíl jedné branky.

Vyrovnat se hostům málem podařilo v 59. minutě. Baluta připravil střeleckou pozici pro Musu, jenž krásným obstřelem uklidil míč do sítě. Jenže rozhodčí následně branku odvolal, neboť se prokázalo, že Baluta si předtím při zpracování pomohl rukou. Poté si Slovan dlouho nevytvořil velkou šanci, až v 81. minutě se balón příhodně odrazil ke Karafiátovi, který však trefil pouze dobře postaveného Trmala.

Moravané o svém vítězství definitivně rozhodli v 86. minutě. Poté, co Fukala přišel o míč, vyslal Daníček dopředu Navrátila. Jeho přihrávku nezpracoval Zajíc, za ním však stál připravený Kalabiška, který se krásně trefil pod břevno.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele