základní část, 20. kolo
09.02.2019 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Liberec nadělil Příbrami čtyřku a přiblížil se první šestce

Fotbalisté Slovanu Liberec vlétli do jarní části Fortuna ligy jako uragán a s Příbramí si poradili hravě 4:0. V prvním poločase se postupně trefili Hybš, Pešek a Dorley, po přestávce zvyšoval při svém ligovém debutu Libor Kozák.

A právě Kozák měl také tu úplně první šanci v zápase. Naběhl si na dlouhý míč, udržel obránce na zádech a zakončil. V radosti mu zabránil až brankář Kočí. Úvodní trefa hráčů z města pod Ještědem přišla po dvaceti minutách a byla dost kontroverzní. Rohový kop zahrál Aleš Nešický, na přední tyči jej za sebe prodloužil Karafiát. Do zcela odkryté klece pak zakončoval Hybš, načež Příbramští dost vehementně (a marně) reklamovali jeho hru rukou.

Jako by tento moment hosty dost rozhodil, nechali se snadno obehrát asi o pět minut později. Pešek na své polovině převzal míč, obránci spíše běželi vedle něj, než že by jej atakovali. Liberecký křídelník se tak dostal až do vápna, odkud přízemní střelou o tyč navýšil vedení svého mužstva.

Pokračování ofenzivní smršti Slovanu přišlo na konci poločasu. Nejprve Oršula na první pohled ledabylým centrem našel Kozáka, proti jehož hlavičce Kočí ještě dokázal zasáhnout, stejně tak proti pokusu Peška. Následně se však nestihl rychle vrátit do brány a Oscar Dorley ho z obrovské dálky přeloboval.

Po přestávce se trochu osmělili i hráči od Litavky. Květova přízemní dalekonosná rána z přímého kopu nadělala Nguyenovi starosti, na roh ji ale vyrazit zvládl. Po hodině hry zatloukl pověstný hřebíček do příbramské rakve Kozák. Dorley jej našel centrem za obranu a bývalý reprezentant v nelehké pozici poslal balón do sítě. Ani to nebyl budíček pro hostující defenzivu a jen chvíli poté trefil po Nešického přihrávce Karafiát břevno.

Liberečtí v druhém poločase vypadali, že se nad svým soupeřem smilovali a takový kolotoč jako v první půli nepředváděli. To ale nic nezměnilo na tom, že si Severočeši připsali do tabulky tři body a ztrácí už pouhé dva na zlínské šesté místo, které zaručuje postupu do skupiny o titul. Příbramští se potácí na dvanáctém místě s náskokem jediného bodu na barážové pozice.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ManUnited

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
widlak

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 Kozák hetrick, Hybš, Oršula.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele