základní část, 19. kolo
15.12.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Opava oplatila Boleslavi porážku

SFC Opava se pomstila Mladé Boleslavi za prohru v prvním vzájemném zápase. Za domácí se trefili Smola a Kuzmanovič, skóre korigoval Komličenko. Boleslavští zakončili podzim třemi zápasy bez vítězství.

Hned po čtyřech minutách vypuklo na stadionu nadšení. Hrabinův centr sklepl Kuzmanovič, našel si ho Tomáš Smola a umístěnou ranou otevřel gólový účet utkání. Po chvíli opět zkoušel Kuzmanovič vyzvat Smolu, šanci ale včasným výběhem zneškodnil Šeda.

Ke slovu se dostali i hosté. Nečekaným způsobem rozehrál standardní situaci Přikryl. Všichni byli připraveni na centr, boleslavský záložník zkusil překvapit Fendricha, což se mu ovšem nepovedlo. Po necelé půlhodině hry se pro změnu dostal do slušné příležitosti Kayamba, jeho střelu z úhlu ale srazil za čáru Hůlka. Obrovskou šanci spálil Kayambův spoluhráč Simerský. Ze strany na něj přilétl přesný centr, zpracování předvedl perfektní, jeho rána ale zamířila pouze mezi diváky.

Krátce po přestávce mohl snížit nejlepší ligový kanonýr Komličenko. Ruský snajpr číhal na zadní tyči, kde ho přesně našel Mareš. Hlavička ale mířila mimo branku. Ten samý hráč se dostal do úniku po hodině hry, stejně jako v předchozím případě zamířil mimo prostor tří tyčí.

A tak svůj náskok navýšili Slezané, akce tentokrát proběhla v opačném gardu než první gólová. Smola sklepl na vápno Nemanjovi Kuzmanovičovi, který výstavní trefou vymetl šibenici. V interním souboji o nejlepšího střelce týmu se tak dotáhl na Smolu, který mu v první půli odskočil.

Zhruba dvacet minut před koncem se ve dvou šancích během chvíle objevil opět Komličenko. Svozil netrefil dlouhý nákop, který propadl právě k ruskému útočníkovi. Jen tak tak ho ale ještě stihl odzbrojit navrátivší se Žídek. Napodruhé už úspěšný byl. Opět se dostal k propadnutému míči, tentokráte už, leč hodně krkolomně, Fendricha překonal a upevnil si pozici suverénně nejproduktivnějšího hráče Fortuna ligy.

Prakticky okamžitě po gólu měli hosté několik náznaků, největší šanci zbytku utkání měla ale Opava. To když Zavadil zakroutil přímý kop z rohu vápna pod do šibenice, Šeda ale pohotovým zákrokem vytěsnil balón na roh. Solidní příležitost měli ještě boleslavští v nastaveném čase, kdy centr z pravé strany proletěl vápnem, na zadní tyči se k němu dostal Novák, jeho pokus ale ještě stihl zblokovat Hrabina.

Opava se tímto počinem dostala svého dnešního soupeře a zakončí podzimní část na devátém místě. Mladá Boleslav přezimuje o pozici níže.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
ondrasch77

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele