základní část, 17. kolo
01.12.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Boleslav po remíze s poslední Karvinou zůstává na osmé pozici

Mladá Boleslav si v domácím prostředí neporadila s Karvinou a propásla šanci bodově se dotáhnout na sedmý Liberec. Hosté zůstávají na poslední příčce. Skóre zápasu otevřel v první půli domácí Ladra, na konečných 1:1 upravil po změně stran Smrž.

Trenér Středočechů Weber po vyvedené kanonádě v Olomouci udělal jen jednu vynucenou změnu v sestavě, když vykartovaného Džafiće nahradil Konaté. Také kouč Slezanů Hrnčár se zmohl na jedinou obměnu jedenáctky svého týmu, když Letiće zastoupil Mertelj.

O něco aktivněji vstoupili do utkání domácí, kteří byli odměněni brankou ve dvanácté minutě. Nová tvář v sestavě Konaté se uvolnila na pravém křídle a po jeho přihrávce měl Ladra v pokutovém území spoustu času na to, aby si balón zpracoval a poslal k tyči kolem bezmocného gólmana Karviné Berkovce. Střelec prvního gólu mohl přidat další zásah o jedenáct minut později, kdy jeho ránu po sklepnutí od Takácse na poslední chvíli zblokovala obrana soupeře.

Slezané se vážněji předvedli po půlhodině hry. Na rohový kop si naskočil Smrž a brankář Středočechů Šeda musel míč vyrazit. Karviná se před přestávkou probudila, těsně před odchodem do kabin však mohla inkasovat do druhé. Couvající obrana hostů dovolila nebezpečně vystřelit Hubínkovi, jehož jedovatý pokus vytěsnil Berkovec konečky prstů.

Již šest minut po začátku druhého poločasu se Karviná mohla dočkat vyrovnání, to by ovšem Guba po skrumáži v pokutovém území Boleslavi musel trefit prostor mezi třemi tyčemi. Nakonec se hosté dočkali za dalších pět minut. Dramé našel z levé strany v šestnáctce Wágnera, jenž posunul kulatý nesmysl k Smržovi, který dokázal propálit Šedu.

Po inkasované brance chtěli domácí opět převzít otěže zápasu. Výsledkem jejich snahy byla v 77. minutě Takácsova hlavička po Marešově rohovém kopu, která jen těsně minula bránu. Jinak byla snaha Boleslavi neefektivní a nedařilo se ani nejlepšímu střelci ligy Komličenkovi. Karviná si tak ze středních Čech nakonec odvezla cenný bod.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

3:1 (Komličenko minimálně gól)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele