základní část, 25. kolo
15.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla přemohla Karvinou a vykřesala naději na záchranu

Veledůležitou záchranářskou bitvu mezi Duklou a Karvinou zvládl lépe domácí celek. Pražanům skvěle vyšel úvod duelu, kdy vstřelili dvě branky. Hosté ve zbytku zápasu usilovali o vyrovnání, avšak podařilo se jim pouze snížit.

Domácím chyběl vykartovaný Raspopović, za kterého v obraně zaskočil Souček. V záloze se po pauze objevili kapitán Milošević s Doumbiou, v útoku zase vedle Podaného operoval Djuranović. Nový kouč Slezanů Straka postavil na levý kraj obrany Záhumenského, kde mu post uvolnil Djordjević, jenž se stáhl do středu defenzívy za absentujícího Kriváka. Šanci dostali také záložníci Lingr a Smrž.

Dukla položila základ k vítězství v prvních pěti minutách. Nejprve po faulu na Miloševiće v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu Djuranović. Záhy podnikli Pražané rychlý brejk, při kterém Hadaščok nacentroval přesně na Miloševiće, který hlavičkou přidal druhou branku svého týmu. Hostům chvíli trvalo, než se probudili ze dvou direktů. Až po půlhodině hry se po centru od Záhumenského vytočil v šestnáctce Wágner a střelou k tyči snížil náskok soupeře.

Střelec Karviné mohl vyrovnat v 35. minutě, kdy se dostal do úniku, avšak bezprostředně před gólmanem Dukly Hruškou selhal a poslal míč vysoko nad břevno. Deset minut po změně stran podnikli domácí další nebezpečný brejk, Djuranović posunul doprava na Holíka, jehož křižná střela těsně minula cíl. V 66. minutě po čase opět zahrozili Slezané, Ba Louu však důležitým zákrokem vychytal Hruška.

Deset minut po šanci Ba Louy kopali hosté rohový kop, po kterém vznikl závar v pokutovém území, avšak gólman Hruška si i s pomocí obránců poradil. V 86. minutě mohl vítězství Pražanů pojistit Podaný, jehož do úniku vyslal González, avšak tentokrát MFK podržel brankář Berkovec. V nastaveném čase neodhadl situaci Djuranović a po druhé žluté kartě do sprch. Když však v poslední šanci Karviné minul Záhumenský, mohla se Dukla radovat z důležitého vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
cepinzcegamy

"Nejprve po faulu na Miloševiće v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu Djuranović"

to myslíte vážně? Viděli jste ten "faul"? To je bez prdele do silvestrovských kuriozit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele