1. kolo
30.07.2017 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:1

Další průšvih zaznamenává Sparta, která doma v derby s Bohemians neudržela jednobrankové vedení a nakonec jen remizovala 1:1. Skóre ve prospěch letenských otevřel 200.gólem David Lafata, ale konečné slovo měl Michal Šmíd. Do hry se podíval za bouřlivých ovací i Tomáš Rosický, ale k výhře to Spartě nepomohlo.

Sparta sice nezačala bůhvíjakým náporem, ale měla více ze hry a brzy zahrozila díky Plavšičovi. Alespoň v počátku to v defenzívě Sparty opět povážlivě skřípalo, jednomu nedorozumění v defenzívě mohl využít Tetteh, který se řítil na Dúbravku, branku však přestřelil.

V 15.minutě se zase individuální akcí dral do šance Ben Chaim, přičemž obránce Hůlka ho naprosto nepochopitelně oběma rukama stáhl k zemí a sudí neměl jinou možnost, než odpískat pokutový kop. David Lafata jedinečnou šanci dosáhnout 200.branky nepohrdl, penaltu proměnil a ještě výrazněji se zapsal do historie české kopané. Sparta se díky vedoucí brance uklidnila a kontrolovala hru, ve 21.minutě dobře vypálil Ben Chaim a neméně povedený zákrok vytáhl Fryšták. Také Klokani se dožadovali pokutového kopu díky ruce Mandjecka, nicméně stoprocentní to nebylo. Ve 28.minutě poslal přesný pas do vápna Tetteh a Dominik Mašek už už se chystal k zakončení, jenomže na poslední chvíli zasáhl Mareček. Těsně před koncem prvního poločasu se letenským zranil turecký stoper Kaya, takže na plac musela jiná nová akvizice Lukáš Štětina.

Po změně stran se mohla opakovat situace z prvního poločasu, obránce Hůlka šel do osobního bránění opět poněkud nešikovně a tentokrát se penalty dožadoval Lafata - marně. Velkou pozornost budilo rozcvičování Tomáše Rosického, který se nakonec za velkých ovací skutečně dostal v 70.minutě do hry, kdy střídal Izraelce Ben Chaima. Sparta tou dobu už žádnou převahu neměla a naopak se štěstím přežila obrovský závar před Dúbravkou, který volal po vyrovnání. Klokani bojovali a Sparta s jednobrankovým vedením rozhodně neměla nic jistého. A právě v 88.minutě o vedení přišla. Dostál vypálil, Dúbravka jen vyrazil přesně před sebe na kopačku Michala Šmída, který srovnal na senzačních 1:1. Sparta po porážce v Bělehradu opět nevyhrála a doma jen remizovala.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

V generálce proti Arnhemu byl náš výkon doslova strašidelný. Obávám se, že ligová premiéra pro nás skončí pohromou.

0:1

Reagovat
jardakolo1

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 goly Sparty? a kdo jim vytvori 3 golovy sance?

Reagovat
valloire

Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata by ty sance mozna promenil.. ale urcite je nevytvori

skoda... ze to italskymu strategovi nedochazi

Reagovat
diastan

Co ne 3 krat tam zaplachti a pokud se sejdou sikovni rozhodci, tak je toho schopen

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Sparta vyhraje a tipuju,že minimálně o 2 góly.Tedy tip H1.

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka si nemohla na uvod prat lehciho soupere!

tip: 1-2

gol Sparty po vlastnaku... nic vic si neni schopna vytvorit

aneb komu neni Rady... tomu neni pomoci

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Většinou když hraje Sparta Evropu blbě, v Lize se jí daří.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je nikdy jeste nevedl nejneuspesnejsi kouc poslednich let

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky pravda.

Reagovat
ondrasch77

Po tom včerejším výkonu budou rudí rádi za 1:0...

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Praha je pytel exkrementů na kterém sedí profesionální invalidní důchodce a kočíruje to špageťák,kterého vyhodili odevšud kde působil!!!!Takových nýmandů máme u nás plno a za levnější peníz.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

3:0

Reagovat
eL

2:0

přání: 1:1

Reagovat
eL

Přání vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
chytrejkluk

nastoupit nesmějí hráči hostující ze Sparty brankář Viktor Budinský, záložník Rudolf Reiter a ani Martin Hašek ml.. Přestože přišel na přestup. WTF??? to je z něho Sparta tak posraná nebo co?

Reagovat
kecipep

Jeste ze je konec. Bal jsem se, ze Rosa nastydne

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to Jardu Blažka

Reagovat
smazaný uživatel

Řepu i Blážu. Mohli by dělat asistenty třeba generálu Radovi.

Reagovat
diastan

Prosiim nechte ho tam aspon do 10. kola, at maj po poharech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

top sestavu na CZ Belehrad neporazila ani Bohemku, mamma mia

Reagovat
smazaný uživatel

To už není ani k smíchu, ani k pláči. Spíš by mě zajímalo, jak se ta Sparta z toho dostane. Teď vede Štramák řeči, že budujou mužstvo, velký projekt atd., že EL ani není tak důležitá. No klidně, ale na titul budou mít po podzimu už velkou ztrátu. Starší hráči jako Mavuba (smlouva na 3 roky?), Giaccherini (taky prý na 3) nebo Janko se snad berou do mančaftu kvůli okamžitým úspěchům, ne kvůli příští sezóně. Mavuba přitom šel podle Dobiaše s výkonností hodně dolů, mnohem víc fauluje, už nestíhá. Kdyby chtěli budovat mužstvo na příští sezónu, tak smysl dávají hráči jako Plavšič nebo Čivič, eventuelně Ben Chaim nebo Mandjeck. No a k tomu Mustedanagič, Pulkrab nebo nějací mladí hráči ze zahraničí... Místo Kayi mohli mít nějakého hodně talentovaného stopera. Vyzná se v tom někdo? Protože nějaký systém v tom nevidím ani na hřišti, ani mimo hřiště, ani momentálně, ani výhledově...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se v tom nikdo nevyzná.:-) Svěcený to řekl dobře, když Strama trénoval Panathinaikos za dvě přestupové období přišlo 18 nových hráčů a teď nikdo neví co s tím. Tak tenhle směr je asi jasný i tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se zasmějeme. Pan Křetínský a spol to dovede ještě k horším koncům. A co teprve ta nebetyčná pýcha sparťanských fanoušků. Neměla Bohemka dostat bůra? Bude zase chytat příště ten gólman co nemá ani na 3. ligu. Přikoupí mu 8. 9. 10. trenéra brankářů? Krásná výjimka , kdy peníze nezmůžou vše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele