19. kolo
04.04.2018 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:0

Ostravský Baník v domácím prostředí vybojoval cenný bod z duelu proti Viktorii Plzeň. Chachaři tak z posledních dvou zápasů urvali čtyři body, které mohou být vzpruhou do bojů o záchranu. Plzeň pokračuje v jarních malátných výkonech, přesto si na čele tabulky nadále drží výrazný náskok.

Slezané v pátek porazili jihlavskou Vysočinu 3:1, a tak se trenér Bohumil Pánik dopustil jen nejnutnějších změn. Vykartovaného Hrubého nahradil Granečný a v útoku nastoupil Diop místo Poznara, který je v Ostravě na hostování právě z Plzně, tudíž do zápasu nemohl naskočit. Hostům hrubě nevyšel zápas s Mladou Boleslaví, na což kouč Pavel Vrba zareagoval. Do branky se postavil Hruška a zraněného Krmenčíka zastoupil Bakoš, jehož nově podporovali Petržela s Čermákem.

Do útoku se zpočátku hnala Viktorka. Ve 13. minutě pálila mimo bránu nová tvář v sestavě Čermák. Domácí mohli jít do vedení o osm minut později, Hruška se však vytáhl pohotovým zákrokem proti střele hlavou od Diopa. Plzeňský brankář musel být ve střehu i ve 25. minutě, kdy nad břevno vyrazil hlavičku od Jiráska. Tři minuty před koncem první půle byl ve vyložené šanci Petržela, ale zblízka nepochopitelně přestřelil svatyni Baníku.

Sedm minut po změně stran se míč v pokutovém území hostů odrazil od ruky Řezníka. Sudí Pechanec ovšem k nelibosti publika penaltu nezapískal. V 58. minutě si Hlinka zpracoval merunu před pokutovým územím a vypálil levačkou, rána mu však sjela po nártu a Hruška ji pohodlně lapil. Za deset minut rozehrála Plzeň rohový kop na druhé straně, k hlavičce e dostal střídající Chorý, ale nedokázal seštelovat mířidla.

Čtvrthodinu před koncem usiloval o první branku zápasu Čermák, který pohotově vypálil po Řezníkově rohu. Baník však svým zákrokem zachránil Laštůvka. Ten byl ve střehu i pět minut před vypršením řádné hrací doby, kdy se po jeho pravici dostal k zakončení Kopic, ale i s jeho pokusem si ostravský gólman poradil. Poslední šanci na prolomení bezbrankového stavu měl ve čtvrté minutě nastavení Chorý, ale trefil pouze břevno. Poté již Pechanec ukončil zápas a body se tedy ve Vítkovicích dělily.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (322)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele