26. kolo
28.04.2018 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 3:2

Baník dostal další velkou vzpruhu do boje o záchranu. Ve vypjatém zápase proti pražské Spartě vydoloval vítězství 3:2. O výhře Ostravy rozhodl čtyři minuty před koncem patriot Milan Baroš.

Kouč domácích Bohumil Pánik nemohl do duelu postavit vykartované obránce Pazderu a Procházku, které nahradili Breda a Azackij. Zálohu navíc posílil De Azevedo. Trenér hostů Pavel Hapal postavil stejnou sestavu, která v minulém kole vybojovala vítězství 2:0 nad Jabloncem. Hned v úvodu zahrozili letenští, když Frýdek hodil dlouhý aut do běhu Šuralovi, jehož střela vypadla brankáři Laštůvkovi z náruče na rohový kop.

Po čtyřech minutých hry vystrašil Stanciu z ostrého úhlu Laštůvku, který jeho pokus z přímého kopu vyrazil. Baník se poprvé osmělil v 8. minutě, kdy Poznarova střela z dálky letěla mimo bránu. Za další tři minuty sklepl Poznarův centr De Azevedo na ránu Fillovi, avšak Spartu zachránil blokem Kanga. V 19. minutě se od odvráceného rohového kopu Hrubého opřel Hlinka, avšak tentokrát vytěsnil míč mimo Šural.

Ve 22. minutě propuklo na vítkovickém stadionu poprvé nadšení. De Azevedův přímý kop našel nohu Šindeláře a střelu ostravského stopera zastavila až síť Nitovy brány. Vedení však Baníku vydrželo jen šest minut. Plavšićův průnik zastavil Breda jen za cenu faulu v pokutovém území a z nařízené penalty srovnal Kanga. V závěru poločasu usilovala Sparta o obrat ve skóre, avšak domácí se tlaku ubránili.

Po změně stran fauloval Štetina Baroše a z následného přímého kopu pálil neomylně Hlinka - 2:1. Euforii Chacharů však zchladil v 61. minutě Václav Kadlec. Ten využil Šuralova vysunutí patou a Šindelářova promáchnutí a tváří v tvář Laštůvkovi se nemýlil. Vedení mohl vzápětí domácím vrátit Hrubý, jeho hlavičku však po Fillově centru vytěsnil Nita a Poznar svojí dorážkou nezamířil přesně.

V 66. minutě našel Kanga Ben Chaima, který si z pravé strany navedl míč do středu, avšak Laštůvka vytasil důležitý zákrok. Za dalších jedenáct minut spálil obrovskou šanci Baroš, který po Fillově přihrávce pálil zblízka nad břevno. Pět minut před koncem zahrozil Fillo, který hlavou umístil De Azevedův centr těsně nad Nitovu bránu. Za minutu si však další De Azevedův míč vzduchem našel Baroš a hlavičkou do horního rohu brány překonal Nitu. Tentokrát již Baník vedení udržel až do konce a po jeho konci mohly ve Vítkovicích propuknout oslavy.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to nutně vyhrát, ale reálněji vypadá 1:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
HorajzmAmmann

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte nekdo proč nahrává a není ani v nominacích Rio Mavuba?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli sním už ve Spartě nepočítají? Naposledy byl proti Karvine na lavičce někdy v Březnu

Reagovat
smazaný uživatel

hapal s nim nepocita a je to dobre, je to stejnej preslap jako biabiany, mandjeck a janko.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 s pomoci rozhodčí pro Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

1:5. Posledni prohra Sparty v chacharstanu je uz vousata a udala se pred deseti lety...

Reagovat
zelda

Reagovat
smazaný uživatel

Dulezita váhra pro Banik jak cyp ! Moy preju Barosovi vitezny gol ! Atmo na plnem stadionu vypadalo skvele

Reagovat
smazaný uživatel

*Omluva ze nepresnosti * výhra * Moc . To jsou ti piívka pres den omg

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta přeplácená jelita nic víc,nepochopím za co platí židákovi 2,2 mega měsíčně,šak ani nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel, ze ma "jen" pres mic

Reagovat
smazaný uživatel

btw Cely pozapasovy rozhovor je s Barosem je naprosto bozi . " Ja proti tem klukum nic nemam, ano rval jsme po nich cely zapas, fauloval a tak, ale ja jim narovinu rekl, ze hrajeme o holy zivot ! Takze kolem nich nebudu behat v sukynkach " . Je to pro master ! vitez LM a obrovsky srdcar. Takovyho srdcare by Sparta potrebovala...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele