29. kolo
11.05.2016 18:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:2

Hráči Jablonce dokázali po dlouhých letech v lize porazit Plzeň a rovnou jí tím trochu pokazili mistrovské oslavy. Viktorii porážka 1:2 samozřejmě mrzet nemusí, po závěrečném hvizdu došlo k oficiální korunovaci novopečeného mistra.

Plzeň už si víceméně jen užívá oslavy o čemž svědčí nejen porážka s Jabloncem, ale i ta v Boleslavi. V zápase s Jabloncem se velmi rychle dostala do situace, kdy prohrávala. Zatímco Ďuriš ve stoprocentní šanci selhal, Mingazov na druhé stran uspěl. Po dlouhém pasu neomylně zamířil k tyči a prostřelil Kozáčika. Než se stačila Plzeň rozkoukat, prohrávala již o dvě branky. Za další tři minuty to byl opět Ruslan Mingazov, kdo využil nepozornosti plzeňské obrany a podruhé překonal Kozáčika. Stav 0:2 už se Karlu Krejčímu v žádném případě nelíbil a své svěřence nabádal k větší aktivitě. Viktorka se však těžko prosazovala a v prvním poločase nedokázala alespoň kontaktní brankou reagovat.

Karel Krejčí se také rozhodl pro poločasové střídání a to hned dvojité. Odešli Hejda a Petržela a přišli Kopic s Rajtoralem. Viktorka natěšený, divákům dopřála branku v 56.minutě. Pernica zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Michal Ďuriš si nedělal problémy a penaltu jasně proměnil! Baumit si mohl vzít vedení zpátky ale Doležal v jasné šanci přestřelil. S přibývajícím koncem tlak Západočechů sílil, ale jak Kolář tak i Vaněk se prosadit nedokázali. Domácí vyrovnat nedokázali, nicméně to po závěrečném hvizdu velké eufórii nezabránilo. Diváci vtrhli na hrací plochu a společně za hraní notoricky známé písně "We are the champions" oslavili druhý titul v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele