29. kolo
23.05.2015 17:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1

Fotbalisté Mladé Boleslavi si nadále komplikují účast v Evropských pohárech. Po remíze 1:1 se Slováckem mají čtvrtou příčku nadále v držení, ale už jen díky lepší vzájemné bilanci právě s Příbramí. Svěřenci Karla Jarolíma měli pořádně co dělat, po brance Doška museli dohánět manko a to se podařilo ve druhém dějství díky Stanislavu Klobásovi.

Že Mladou Boleslav nečeká v Uherském Hradišti nic snadného se dobře vědělo. Slovácko sice v minulých kolech neoslňovalo, ale před vlastním publikem už toužilo po úspěchu.

Slovácko varovalo hosty už ve třetí minutě, kdy se sám před Hruškou zjevil Diviš. Útočník domácích však vyběhnutého brankáře nepřekonal. Povedlo se to až jeho kolegovi z útoku Liboru Doškovi a to po přesném Trávníkově centru ve 31. minutě. Vytáhlý forvard ale neskóroval hlavou nýbrž nártem, přestože centrovaný míč byl poměrně vysoký - 1:0 pro Slovácko.

První brance domácích ale předcházely ještě dvě příležitosti Mladé Boleslavi. Z velkého úhlu neúspěšně zakončoval Wágner a o chvíli později selhal v dorážce Kúdela. Před koncem poločasu měly obě strany možnost skórování, Trávník pumelenicí prověřil Hrušku a na opačné straně Zahustelovi na poslední chvíli vypíchl balón skvělým skluzem Košút.

Mladá Boleslav hazardovala se svým postavením a po změně stran musela nutně přidat. V 51. minutě centroval Štohanzl a Klobása, jenž o přestávce nahradil Wágnera, netrefil branku. Za další tři minuty měl Heča plné ruce práce po koncovce Kysely, ale ani v tento moment Slovácko neinkasovalo.

Každopádně Mladá Boleslav byl v této fázi zápasu mnohem aktivnější, měla spoustu šancí a nakonec byla po zásluze odměněna vyrovnávací brankou. Stalo se tak v 78. minutě, Heča první ránu soupeře ještě vyrazil, ale dorážející Klobása neměl slitování a míč nekompromisně poslal do sítě - 1:1.

Čtyři minuty před koncem zápasu mohl vrátit vedení na stranu domácích Kalouda, ovšem branku těsně přestřelil. Mladá Boleslav si veze z Uherského Hradiště bod, ale vzhledem k tomu, že Příbram své utkání zvládla, mají oba celky stejný počet bodů a v posledním kole se tedy bude na co těšit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele