24. kolo
11.04.2014 20:15 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 3:1

Domácí Bohemians Praha porazili Teplice v poměru 3:1 a šokovali celou Gambrinus ligu. Teplice se prozatím drží na čtvrté příčce, Klokani jsou stále předposlední.

Málokdo čekal výhru domácích, protože Teplice byly před utkáním jasným favoritem. Dnes večer se však potvrdilo přísloví o nevypočitatelnosti ve světě fotbalu. Pod dohledem sudího Proskeho a téměř čtyř tisíců diváků se do první šance dostal Štěpán Vachoušek. Ten se rozhodl pro centr, který domácí brankář Martin Berkovec fatálně podběhl. Dobíhající Eugéne Salami však pod tlakem z blízkosti nedokázal balón usměrnit do odkryté brány. V zajímavé pozici se ocitl hostující Francis Litsingi, který ale místo střely volil nepřesnou přihrávku.

Rohový kop Vondráška mířil na zadní tyč, kde byl připravený stoper Maroš Klimpl. Ten ale při hlavičce v záklonu namířil míč hodně nepřesně. Do zajímavé šance se díky vlastní agresivitě dostal domácí obránce Lukáš Pauschek, který proběhl až do pokutového území, ale jeho následná střela mířila těsně vedle tyče. Po dvaceti minutách se do brejku dostal útočník Salami. Ten šel od půlící čáry sám na branku, ale tváří v tvář brankáři Berkovcovi naprosto selhal a mířil pouze do jeho nohou.

Nabíhajícího Jakuba Horu hledal centrem Josef Jindřišek, ale mladý záložník Hora mířil hlavou těsně vedle Grigarovy tyče. Teplice hrozily pokusem Štěpána Vachouška, který ale brankář Martin Berkovec bez větších problémů zastavil. Výrazný problém pro hosty nastal deset minut před koncem první půle, kdy se zranil Eugéne Salami a místo něj se na hřišti objevil někdejší talent české kopané Martin Fenin. Ten přinesl na hřiště štěstí pro hostující tým a po pouhých třech minutách se dostal k centru Jindráčka a prostřelil brankáře Berkovce!

Hned poté se k odpovědi chystal Rada, ale jeho rána z dvaceti metrů přeletěla bránu Tomáše Grigara. Toho překonal až Josef Jindřišek, který po faulu Klimpla zakroutil míč z přímého volného kopu přesně k tyči - 1:1.

Do druhé půle vešli aktivněji domácí, když se od Hory a Rady dostal míč až k nabíhajícímu Kalinovi. Jeho důrazná rána ale postrádala přesnost. Obdobně si brankář Tomáš Grigar musel pohlídat střelu Bartka, ale vše nakonec zvládl. Grigar nezvládl až situaci po hodině hry, když rychlý protiútok Lietavy zužitkoval nabíhající Petr Nerad, jenž obstřelil brankáře Grigara.

Poslední branku dnešního zápasu vstřelili opět Klokani. Přetažený centr od Petra Nerada si pohlídal naskakující Jakub Hora a hlavičkou vstřelil svůj druhý gól v sezoně! Rychlé kombinace Klokanů hráči Teplic zastavovat nestíhali. Po zablokované střele Nerada musel brankář Grigar likvidovat také dorážku střelce Jakuba Hory.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jako s Libercem 1:0

Reagovat
3M

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Filip12

klokni to je ♥ nezalekli se hvězdnějšígo týmu a válcují takhle ale musí hrát pořád za 4 dní smetou slavii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele