27. kolo
04.05.2014 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Plzeň se rozešla s Jabloncem smírně. Sparta slaví zisk titulu

Západočeši měli po nečekaném zaváhání letenského týmu nečekanou šanci zdramatizovat již takřka rozhodnuté dostihy o mistrovský titul, ovšem na hřišti Jablonce hned dvakrát prohrávali, pokaždé sice dokázali srovnat krok, ale na kýženou rozhodující trefu už nedosáhli.

Utkání se rozjíždělo hodně pozvolna, oba týmy se neutralizovaly ve středu pole a na nebezpečné akce jsme si museli počkat. To platilo takřka celou úvodní půlhodinu. Ještě před uplynutím této doby však převzal míč na vlastní polovině Kopic a po skvělé individuální akci překonal Kozáčika - 1:0! Radost ale domácím nevydržela dlouho: Horváth svým centrem oslovil nabíhajícího Ďuriše, jenž nahradil zraněného Koláře, který sice hlavičkoval do tyče, ovšem Tecl už vyrovnal na 1:1.

Tím se tempo hry přece jen zvýšilo. Další možnost měl Jablonský, avšak na strážce plzeňské branky recept nenašel. Po chybě Špita, který hlavou odvracel mičudu jen k Petrželovi, mohl hbitý křídelník duel otočit, dalekonosným pokusem ale mezi tři tyče zamířit nedokázal.

Ihned po nástupu z kabin měl obrovskou možnost Čížek, kterého našel Doležal, zkušený středopolař však nedůrazným zakončením na hostujícího brankáře nevyzrál! Velká příležitost byla o něco později také na opačném konci hřiště, konkrétně to byl Tecl, trestuhodně si ale na Špita nepřišel a Hořava následně z dorážky přestřelil! Spasit hosty nedokázal ani čerstvý Wágner.

Čtyři minuty před koncem tak Hubník oslovil Kopice, jenž nezaváhal a z akrobatické pozice svým druhým zásahem opět poslal Baumit do vedení - 2:1. Plzeň ale porážku nedopustila, postarala se o to střídající dvojice Končal - Hrošovský, který za pomoci teče srovnal krok - 2:2.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Utkání už vlastně o ničem.Tak zkusím tipnout X.

Reagovat
boryland

0.2..........Teclík,Petržel.........

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vyhraje Plzeň, ať se slaví na letenském trávníku

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele