28. kolo
22.05.2013 20:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 3:2

Sparta prohrává v Brně a nabízí titul Plzni! Dramatické utkání v Brně končí výhrou domácího týmu, který měl ale v závěru zápasu velké štěstí.

Rivalita Brna a Prahy dosahuje nevídaných mezí, o specifickém vztahu těchto dvou měst již dlouhou dobu kolují vtipy. Dnes večer do této kapitoly přibude další stránka, neboť Brno těsně Spartu Praha poráží! Strhující konec utkání a následná radost domácích fanoušků, to a mnohem více nám připravily obě jedenáctky. Výhra a tři body nakonec zůstávají v Brně.

Brankář Martin Doležal musel již po pár minutách řešit první vážnou situaci. Josef Hušbauer našel přihrávkou nabíhajícího Davida Lafatu, zkušený sparťanský střelec ale nemířil přesně a nechal vyniknout Doležala. Centry spoluhráčů Lafatu hledaly velmi často, ani další dva pokusy ex-jabloneckého útočníka však vedoucí branku neznamenaly. Sparta měla jasně navrch, po kolmici mladíka Ladislava Krejčího ale Václav Kadlec nezakončil právě přesně.

Ladislav Krejčí se k ráně dostal také o chvíli později, také v další šanci ale dvakrát napálil pouze hradbu těl před sebou. Na druhé straně mohl domácí fanoušky rozradostnit obránce Pašek, jehož ránu zastavilo až břevno za zády brankáře Doležala! Také jeho oponent v dresu sparťanů se musel činit. Napoprvé sice ránu Pavla Mezlíka vyrazil, jeho následnou dorážku už ale pokrýt nemohl a Brno vedlo.

Sparta s takovým vývojem utkání rozhodně nepočítala, o to víc ji zmrazil konec první půle. Sen o titulu Sparta ztratila díky Husárově centru, jehož využil hlavičkující útočník Karel Kroupa. Brankář Vaclík neměl nárok a lovil míč ze sítě podruhé.

Do druhého poločasu vkročilo Brno s ještě větší vervou, protože po ráně Tomáše Frejlacha a následné tyči s k dorážce dostal David Pašek a dvě minuty po začátku hry se Brno radovalo potřetí!

Co víc, sparťané neunesli tlak Brna a zbytek zápasu musel po faulu David Lafata sledovat jen ze šatny. Početní výhoda paradoxně nevedla k navýšení skóre, nýbrž tlaku Brna. Mezlíkova spolupráce s obráncem Paškem sice brankou 'zaváněla', ale do protiútoku se dostali Pražané. Střídající Roman Bednář oživil projev uvadajících hostí, když nacentroval před bránu a tam si přesnou ranou mohl dovolit gólové oslavy Josef Hušbauer.

Deset minut před koncem byl sudí Jech nucen ukázat červenou kartu také domácímu Frejlachovi za zbytečný faul. Počty na hřišti se tedy vyrovnaly, nikoli však skóre. Po chybě střídajícího Škody se k centru dostal Tomáš Přikryl, na jeho nahrávku si naběhl mladý talent Václav Kadlec a zdramatizoval vývoj utkání.

Sedmnáctibrankový Kadlec mohl Spartě dokonce darovat bod, ale jeho hlavičku z konce utkání zastavila tyč! Ještě větší vzruch přišel v nastaveném čase, kdy Sparta srovnala! Vyrovnaní se však kvůli ofsajdovému postavení nekonalo a tak Brno slaví. Cenné tři body pravděpodobně rozhodly o majiteli titulu, plzeňští hráči mohou Brnu za skvělý výkon děkovat.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Brno ma v podstate svoje splneno...zachrana v lize uz je na 90% hotova...v dalsich dvou kolech proti Pribrami ci Slovacku by si to uz pak meli pohlidat za to Sparta musi bodovat na plno pokud chteji hrat na titul...tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

na 90% hotova? do konce zbyvaji 3 kola (kdyz nepocitam tento zapas) coz je 9 bodu i posledni budejovice maji na brno ztratu jen 6 bodu, predposledni hradec pak jen 5... to je 90% jistota? jeden z nas asi neumi pocitat...

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Pro Spartu ostatně ani nic jiného nepřipadá v úvahu.

Reagovat
Petr325

Upocenejch 0:1

Reagovat
Tomtaf

0:9

Reagovat
smazaný uživatel

Ve kterým sektoru bude mít fanoušky Sparta?

Reagovat
milan78

vedle hasičů..

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon se hasici tolik nenabehaji

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milan78

věřím, že Zbrojovka nezklame a proti favoritovi zabere a vyhraje 2:0

Reagovat
OtecJaJ10

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

pred zapasem vtip, ale co bysme za to ted dali

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

1:1......švancy je lišák.

Reagovat
Petr325

máte někdo link na přímý přenos?

Reagovat
smazaný uživatel

Brno !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sracka, naprosta sracka od sparty, prohravat 3:0 pak cervena pro Lafice, neskutecne tezky, ale zabojovali sme dvema golama, pak jeste sance na remizu, ale offside to byl, holt to tam nedolitlo, ale to je chyba jenom a jenom nase, nemuzem si dovolit prohravat vubec, kdyz hrajem o titul navic bez dvou utocniku vykartovanejch, ted to vidim na Bednar zaklad a z Becka vytahnout Balaje aspon na lavicku no...

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta znehodnotila výpomoc Slávie a ligový trůn je v nedohlednu

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo ZBROJOVKA BRNO!!!

Reagovat
BARBAROSSA

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele