21. kolo
17.03.2012 15:50 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:2

Ještěže musí vyjíždět i na hřiště soupeřů, mohou si říkat fanoušci obhájce titulu. Před svými si totiž Viktorka za dva zápasy připsala bod a potupnou porážku, z venku i napotřetí přivezla všechny body. Bez výrazného odporu udržela náskok získaný ze závěru první půle a oddálila pohárové ambice Jablonce, který na tři remízy navázal šestou porážkou v letošním ročníku.

Chaotický úvod, při kterém neměly defenzívy mnoho práce, mohli hravě utnout hosté ve 14. minutě. Horváth z první našel Daridu, který okamžitě posílal do vápna na Koláře, ten byl v bezprostřední blízkosti brankáře a Špit i díky ledabylé střele dokázal nohama vyrazit.

Zápas tak pokračoval v poklidu a bez branek. Plzeň působila takticky vyzrále, šla tak vidět touha po třech bodech, zároveň byly okna v obraně natěsno zavřená. Jablonečtí si jen málokdy věděli v útoku rady a nakonec doplatili na uspávací obraz hry.

Odvrácený centr se vrátil k Daridovi, který na vápně našel Petrželu, ten si užíval stínu od pochůzkáře Jablonského a ranou přes hráče k bližší tyči překonal Špita po zemi. Brankář domácích si pak mohl plíce vyřvat znovu pár vteřin před koncem první půle, když Horváthův centr zajímal snad pouze Koláře, který levačkou po zemi k tyči zdůraznil absenci obranné snahy domácích.

Po změně stran nebyl daleko třetímu zásahu Ďuriš, když v 55. minutě měl dostatek času a prostoru vypálit ke vzdálenější tyči zpoza vápna, scházely mu však decimetry. Bohužel pro tři tisíce diváků zvládala i druhé dějství Plzeň bez problémů, jablonecká takřka neviditelná touha po kontaktním gólu byla blízko reality pouze při strkanicích v šestnáctce, chumel hráčů byl ale nepropustný.

Naopak pět minut před koncem řádné hrací doby prošel kolem Vošahlíka Pilař k brankové čáře u malého vápna a na malém vápně našel Petrželu, který pravačkou ze tří metrů rozezvučel břevno. Své kvality tak mohl ukázat i Pavlík. V 88. minutě konečně předvedl Jablonec důraz ve vápně a Kopic z území kolem penalty nutil brankáře rychle na zem, který vyrazil před sebe k Jarolímovi, aby předvedl ještě lepší zákrok proti pohotové střele mířící k jeho pravé tyči zhruba metr nad zemí.

Takové probuzení však přišlo opravdu přespříliš pozdě, Severočeši si svou unavenou hrou odepřeli přiblížení se pohárům. Naopak na půl plynu hrající Plzeň odčinila vyřazení z poháru, snad se tak příště dočkáme i její typicky rychlé kombinace.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 2:1 gablonz!

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Docela to i tomu Jablonci preju. Plzen po tech vykonech at poradne klesne

Reagovat
smazaný uživatel

oba tymy skoruji jasnej tip

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..2:2

Reagovat
twl

všichni víme jak to skončí.plzeňna špici prostě umí....Olomouc a duklu podcenila proti Boleslavi jsem ten výsledek čekal,,oni nám to zase nechají v lize....Dnes vyhrajeme Tip 1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

plzen dnes podá 100%výkon a vyhraje v jablonci můj tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

zápas, který by rozhodně neměl skončit remízou. Tipnu, kdo dá první gól, vyhraje

Reagovat
Sw!fty

tohle může dopadnout jakkoli, ale jelikož to bude PRODANÝ, protože Vrba chce dostat padáka a odjet na Slovensko, Jablonec vyhraje 3:0, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by řekl, že Jablonci tak brutálně dojde dech...Plzeň to měla až moc jednoduchý...

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

paráda Plzeňáci a ted jedeme na ttitul

Reagovat
smazaný uživatel

sparta musi prohrat s ze slavii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele