6. kolo
23.08.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - Slavia Praha 2:1

Zdá se, že krize Teplic je už skutečně zažehnána. Dnes totiž svěřenci kouče Jiřího Plíška zvládli těžký duel s pražskou Slavii a vybojovali cenné vítězství 2:1. Přitom po vlastním gólu Vidličky prohrávali, zásluhou Kalivody a Verbíře ale nepříznivý stav otočili.

Na pořádnou šanci se muselo čekat poměrně dlouho. Až v sedmnácté minutě přinesl trochu vzruchu do hry centr Kisela od rohového praporku. Ten tečoval za sebe hlavou Vidlička a míč proletěl jen těsně okolo levé tyčky. O pět minut později už ale tolik štěstí teplický zadák neměl. Černý sklepl míč do pokutového území domácích, Vidlička zahrál malou domů, jenže gólman Grigar vyběhl, a tak následně jen sledoval, jak míč míří do jeho opuštěné svatyně.

Na tento úsměvný moment dal alespoň z části zapomenout v 37. minutě záložník David Kalivoda, který zaznamenal po střele zpoza šestnáctky nádhernou branku. Krátce na to mohly jít Teplice dokonce do vedení. Zoubelo centr ale do brány nikdo usměrnit nedokázal. Těsně před přestávkou pro změnu vůbec netrefil bránu slávistický Petr Janda.

Po necelé hodině hry rozjásal teplické tribuny Aidin Mahmutovič, který vstřelil hlavou druhý gól zápasu. Pro ofsajd však nakonec nebyl uznán. Na druhé straně bylo vzápětí pořádně horko. Slávisté se dostali hned ke třem zakončením, nejprve ale zasáhnul gólman Grigar a následně vykopával míč z brankové čáry obránce Hošek. Poté dali o sobě Pražané znovu vědět. Jandovi střela z úhlu však vůbec nevyšla, při zakončení pravděpodobně podklouzl.

Klíčový moment utkání přišel v 67. minutě. Čelůstka zahrál v pokutovém území rukou, a tak pochopitelně musela následovat penalta. Její exekuce se chopil velezkušený Pavel Verbíř a s jistotou ji proměnil. Teplice v závěrečných minutách nepřipustily nějaké zproblémy a po zásluze si došly pro důležité tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
Losinho

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že slavia nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Už si nebudu hrát na objektivitu a prostě tipnu své přání:

1:3 - Kalivoda - Vlček, Kisel, M. Černý

Reagovat
smazaný uživatel

a ať si trošičku pohraju tak tipuju taky základní sestavu:

Vaniak - Čelůstka, Trapp, Koubský, Hubáček - M. Černý, L. Jarolím, Ragued, Kisel, J. Černý - Vlček

(na hřiště nastoupí TJ, Hora, Janda)

Reagovat
goodbay

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Vachouška teď Teplice pojedou Jasná 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele