22. kolo
02.04.2011 18:20 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Sparta Praha 2:1

Jablonečtí fotbalisté porazili ve šlágru kola pražskou Spartu 2:1 a posunuli se na třetí místo. Spartě se díky porážce výrazně vzdálil titul, nezbývá jí nic jiného, než doufat v zaváhání Plzně. Hrdinou zápasu byl dvoubrankový Jan Vošahlík.

Lafata odcentroval přes Brabce a Jan Vošahlík hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Jablonec. Radost Baumitu netrvala dlouho, hned za dvě minuty našla krásná Matějovského přihrávka Jakuba Podaného a ten překonal brankáře Valeše - 1:1. Domácí se z rychlého vyrovnání okamžitě otřepali a Spartě zle zatápěli. To se evidentně nelíbilo sparťanským fanouškům, kteří museli být kroceni vodním dělem. Diváci si ale nemohli stěžovat, hrál se dobrý fotbal se spousty šancí. Střela Vošahlíka nadělala Blažkovi pořádné problémy, nicméně ani Lafata a ani dorážející Karel Piták branku nevstřelili. Na druhé straně pálil aktivní Vošahlík, jeho rána protáhla Jaromíra Blažka.

Na začátku druhého poločasu se dostal do šance nejaktivnější hráč Sparty Jakub Podaný, ale brankář Valeš proti němu dobře zasáhl. Vidět byl znovu fanouškovský kotel Pražanů, proti němuž musela domácí ostraha několikrát zasahovat vodním dělem, dokonce se i na malou chvíli přerušilo utkání, nicméně zanedlouho se zase pokračovalo ve hře. Jablonec pokračoval v aktivním napadání a Blažka pořádně vystrašil Jablonský, jehož mířená střela na zadní tyč skončila těsně vedle.

V 65. minutě došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání. Lafata po přihrávce, kdy nebyl v ofsajdu, propálil Blažka, ale míč doklepl do branky za kontroverzní situace Vošahlík. Kontroverze spočívala v tom, že Vošahlík vletěl do míče dost ostře a povalený obránce Pamič nemohl míč odpálit do bezpečí, ten místo toho skončil za brankovou čárou - 2:1 pro Jablonec. Sparta to měla na Střelnici hodně obtížné, jablonečtí jí toho příliš nedovolili a nadále byli dost aktivní. Další stoprocentní šanci zahodil David Lafata! Sparta v závěru přitlačila, po rohovém kopu mohl srovnat Kweuke, ale reflexivně zasáhl Valeš.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1 -Vosahlik,-Kweuke

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že vyhraje Jablonec a pomůže ješte více Viktorce Plzen Jablonec Jablonec do toho

Reagovat
tnt03

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

sparta to snad da.bohužel.0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sralta nevyhraje...v plzni 0:1 doma s Brnem 2:0 po dvou trapných hrubkách obrany brna z malého vápna by to tam dotlačil i vlček natoš Pekhart.A ted v jablonci max remíza

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Jablonec obere Spartu o body. Tip 1:0.

Reagovat
tnt03

Jablonec DOTOHO!!!!Doufám že bude vyprodáno dneska jedu fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 2:1 goly Lafata ,Kweuke,Pekhart v 89 min

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

Vošahlík fauluje Pamiče potom dá ruku a gól.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Pelta vítězí

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že věčně druhá bude tentokrat Sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele