15. kolo
06.11.2010 18:20 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:2

Plzeň potvrdila vynikající formu a zvítězila i na půdě Baníku Ostrava, tentokráte 2:0. Autory branek jsou Rajtoral a Kolář. Utkání bohužel narušovali nevychovaní fanoušci Baníku, kteří nebyli na stadionu přítomní, přesto se jim podařilo hru na delší čas přerušit.

Baník začal o trošku lépe a Robert Zeher se dvakrát tlačil do šance, z toho jednou útočník domácích nepřesně hlavičkoval. Hosté se připomenuli pohlednou kombinací, na jejímž konci byl Kolář a na poslední chvíli zasahující stoper Neves.

Pak už začali úřadovat "fanoušci" Baníku, kteří ale nebyli přítomni na stadionu a přesto dokázali vhodit na stadion nebezpečnou pyrotechniku. Výbušniny a dýmovnice způsobily, že viditelnost na hrací ploše byla velmi špatná a rozhodčí logicky přerušil hru. Mezitím policie řešila situaci mimo stadion a použitím slzného plynu zasáhla i diváky v ochozech. Opravdu málokdy vídaný jev.

Utkání se opět rozeběhlo zhruba po dvacetiminutovém, vynuceném přerušení. A Plzni jakoby to pomohlo, Pavel Horváth načechral pěkný centr na zadní tyč, kde byl osamocený František Rajtoral - 1:0 pro Plzeň. Ostrava zkoušela odpovědět prostřednictvím Frejlacha, ale chyběla přesnost v zakončení. Další šanci měla Plzeň, tvůrce hry Horváth vymyslel další parádní přihrávku, tentokrát na Koláře, který ale nedokázal nadvakrát překonat Daňka. Plzeň byla do konce prvního poločasu jasně nebezpečnější, další branku ale v první pětačtyřicetiminutovce nepřidala.

Po změně stran byl Baník o trošku aktivnější, rána Marka se ale nepotkala s přesností. Ostravští fanoušci se znovu připomněli po hodině odehraného času, kdy nejprve začali ve velkém odcházet, a poté se dostali do dalšího konfliktu s policií i s hostujícími fanoušky. Až do konce zápasu pak byly slyšet dělobuchy.

Hra ale pokračovala, Baník stále prohrával 0:1, takže bylo o co hrát. V 77. minutě ale bylo po nadějích, Horváth nacentroval na hlavu Jiráčka, ten hlavičkoval do míst, kam se neohroženě odvážil Kolář a díky této odvaze vstřelili hosté druhou branku - 2:0 pro Plzeň. Ostrava do konce utkání nebyla schopná nic vymyslet a zcela po zásluze prohrála.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ostrava musí vyhrát, proto věřme. BANÍK!!!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

co sem říkal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 vyhraje Viktorka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele