28. kolo
05.05.2010 17:30 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 4:2

Nakonec velmi zajímavé utkání skončilo výhrou domácí Plzně 4:2. Viktoriáni přitom po prvním poločase prohrávali se Slavií Praha 1:2, jenže zásluhou skvělého druhého poločasu berou tři body. Plzeň nasázela sešívaným za čtvrthodiny tři branky.

První poločas nebyl zrovna k pokochání, nehrál se příliš líbivý fotbal, ale alespoň padaly branky, a to bylo pro nezaujatého diváka to nejdůležitější. Už v 5. minutě totiž rozvlnil plzeňskou sít Mirko Ivanovski, zahraniční hráč uprchl domácí obraně a jednoduchou střelou prostřelil Daňka - 0:1 pro Slavii Praha. Až do 22. minuty nebylo k vidění nic, co by stálo více za zmínku. V avizované 22. minutě se Plzni podařilo vyrovnat, velký podíl na brance měl Pavel Horváth, jenž přesným centrem našel Daniela Koláře a Vaniak v brance Slavie musel lovit míč ze své sítě - 1:1. Nerozhodný stav vydržel pouhých 13. minut, neboť Slavia šla zásluhou druhé branky Ivanovskiho znovu do vedení. Autor první branky sešívaných tentokrát lahůdkově překonal Daňka lobem - 1:2 pro Slavii Praha. Až na brankové momenty ale se v prvním poločase nebylo na co dívat. Sešívaní vedli především proto, že dokázali využít své gólové šance.

Zatímco první poločas nebylo zrovna pro náročného diváka ideálním, druhá půse se musela líbit, tedy především domácím fanouškům. Plzeň totiž ve druhém dějství Slavii přejela. Už v 50. minutě vyrovnal na 2:2 Jan Rezek, ten šikovně Vaniaka přehodil. O devět minut později byl dovršen senzační obrat, Vaniak při malé domů nešťastně podklouzl a David Střihavka tak pohodlně skóroval - 3:2 pro Viktorii Plzeň. Za dalších sedm minut pokračovala gólová smršť domácích, v pokutovém území Pražanů se nejlépe zorientoval Pavel Horváth a krásným "angličanem" zvyšoval na 4:2 pro Viktorii Plzeň. Slavia mohla dostat další branku v 73. minutě, Petržela ale nastřelil jen břevno! Slavia ve druhém poločase naprosto propadla a zaslouženě odjíždí s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Losinho

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

sice fandim slavii, ale tušim vysledek 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň je hodně dobrá a Horvát ještě lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele