3. kolo
09.08.2009 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - České Budějovice 3:0

Povedený úvod zápasu v podání Teplic přinesl sice dva rychlé góly, poté však následovalo podprůměrných sedmdesát minut. V závěru alespoň nadzvihl atraktivitu ještě třetí gól domácích. Budějovičtí tak letos poprvé prohráli a právě jejich dnešní soupeř se v tabulce zaslouženě posune před ně.

Hned v první minutě se Stínadla dočkala čisté gólovky, kterou spálil Stožický, když se po rohu dostal ke střele do odkryté branky. Míč ale parádním zákrokem vyrazil Kučera. Teplický hráč si ale počkal jen další tři minutky a z gólu se radoval. Vidlička svůj pas přetáhl tak šikovně, až se hostující obránci jen dívali, jak Stožický zblízka uklízí míč do jejich sítě.

Budějovická snaha o vyrovnání byla prakticky nulová a pozásluze byla potrestána po dvaadvaceti minutách hry. Vachoušek přesnou přihrávkou za obranu vyslal do úniku Mahmutoviče, který zachoval chladnou hlavu a podél Kučery zvýšil náskok domácích. A mohlo být ještě hůře o minutu později. Rosa se vydal na útočný výlet, nasadil jesličky Hunalovi a křižnou střelou jen těsně minul bránu hostí.

Druhý gól byl ale jinak špatnou předzvěstí pro diváky. Teplice se nemusely nikam hnát, Budějovice zase nezvládly ani lehčí nápor vedoucí ke kontaktní brance, do šaten se tak po dvaceti minutách nudy šlo za pojištěného vedení domácích.

I ve druhém poločase se oba brankáři nadmíru nudili. Až po dalších dvaceti minutách Vidlička alespoň prověřil pozornost hostujícího brankáře přímým kopem z dálky střelou doprostřed. Na druhé straně se konečně odhodlali ke střele i Jihočeši, ale Dolejš po Ondráškově centru hlavičkou branku minul.

V budějovickém vápně byl o poznání úspěšnější Vidlička. Oku lahodící akci započal Vachoušek příhrou na Verbíře, který míč posunul Heskovi, ten však přenechal právě Vidličkovi, který se ráznou střelou postaral o definitivní ztvrzení vítězství. V předposlední minutě ještě po rychlém přechodu do útoku nechal vyniknout brankáře Kučeru svou střelou Mareš, zápas však byl již rozhodnut.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teplice si to pohlidaji body zustanou na Stinadlech

Reagovat
smazaný uživatel

tady si to teplice pohlídají 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

teplice vyhrají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele