11. kolo
19.10.2009 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:1

Jablonec doma podlehl Plzni po gólu Františka Rajtorala 0:1 a na čele tabulky ho střídají Teplice. Domácím nepomohla k bodovému zisku ani početní výhoda trvající 35 minut poté, co byl vyloučen autor gólu Rajtoral.

První nebezpečnou střelu vyslal ve 24. minutě domácí hráč a exslávista Jarolím. Ta ovšem skončila nad břevnem Daňkovy brány. Gól přišel po půlhodině hry, ovšem na opačné straně hřiště. Rezek poslal míč do běhu Rajtoralovi, tan si poradil jak s domácím Krejčím i brankářem Špitem a zakončil do prázdné brány. Tím završil pěknou akci a poslal svůj tým do vedení 0:1. Za tohoto stavu skončila i první půle.

V té druhé začali aktivněji domácí, jmenovitě střídající Vošahlík. Ten po nahrávce rychle pálil z kraje pokutového území, ale brankář hostí dobře zasáhnul a gól nepustil. Domácím svitla naděje na obrat, nebo alespoň vyrovnání v 56. minutě. To byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující autor gólu Rajtoral. Šance vyrovnat přišla poté, co Haudrič našel Vošahlíka a ten opět pohotově vystřelil, ovšem Daněk ani tentokrát napustil míč za svá záda a vyrazil jej. Domácí útočník chtěl ještě dorážet, ale byl zastaven Bystroněm. O chvíli později pálil těsně vedle Haudrič.

Jablonec tlačil a nebál se střílet, ovšem i Čížkovu pumelici odvrátil bezchybný Daněk. Jak domácí útočili a otevírali obranu, naskytly se příležitosti k plzeňským brejkům. Do toho prvního vyslal Rezek Jiráčka, ale ten zakončil špatně. Reparát pak nesložil ani při druhém brejku, kdy šel sám na Špita a v poslední chvíli mu zezadu sebral balon Pavlík. Pár minut před koncem mohl vyrovnat Lafata, ale jelikož jeho hlavička nemířila mezi tyče, vyhrála Plzeň v Jablonci 0:1.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tipuji,že Plzeň neprohraje tedy X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Terén nebude asi nic moc,vidím to na remízu-tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele