2. kolo
06.08.2006 20:15 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavia Praha - FK Teplice 3:2

Střetnutí domácí Slavie s Teplicemi dlouho vypadalo jako jednoznačná záležitost. Již od samého začátku se prakticky hrálo jen na jednu branku a sešívaní hru zcela kontrolovali. Gól ale dlouho nepřicházel, a tak se stalo to, co se většinou stává - udeřil soupeř. Ve 30. minutě rozehrál Verbíř přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti, nacentroval a nikým nekrytý Klein míč hlavou bez problémů umístil za záda bezmocného Kozáčika. Teplice se tak k úžasu všech přítomných dostaly do vedení.

Další klíčový okamžik se dostavil několik desítek sekund po gólu, po vzájemném pošťuchování poslal rozhodčí Adam nekompromisně Krajčíka a Verbíře předčasně do kabin. Zmrazená Slavia se po inkasované brance dlouho nemohla dostat zpátky do tempa. Až v samém závěru poločasu mohla srovnat, to když Vlček postupoval z pravé strany sám na Poštulku, ten ale jeho pokus kryl.

Gólové trápení Slavie trvalo až do 73. minuty, kdy se k odraženému míči dostal Jarolím a technickou střelou z dvaceti metrů překonal Poštulku. A to nebylo ze strany Slavie vše, o tři minuty později se za faul na Fořta kopala penalta a střídající Kalivoda z ní strhl vedení na stranu domácích. Ani po otočení zápasu se Slavia nezatáhla, ale stále bušila do teplických obraných řad. Šok pro Slavii však přišel v 80. minutě, kdy se nádhernou ranou prezentoval teplický Sabou a jeho projektil rozvlnil síť v Kozáčikově brance.

Body se však nakonec nedělily, i když by to v případě Teplic nebylo nic neobvyklého. V 89. minutě totiž přišel nejkontroverznější okamžik zápasu - unikajícího Vlčka srazil v teplické šestnáctce Valenta. Z pohledu rozhodčího se jednalo o jasný faul, televizní záběry však ukázaly, že Valenta prvně lehce trefil míč a až poté Vlčka, který se velmi ochotně skácel k zemi. "V reálu to pro mě byla jasná penalta. Viděl jsem skluz ze strany, hráč zasáhl sice míč, ale zároveň i soupeřovy nohy. To je pak faul," řekl k penaltě po zápase sám sudí Adam. Míč si na značku pokutového kopu, stejně jako v prvním případě, postavil Kalivoda a střelou do stejného místa bezpečně skóroval, čímž Slavii zajistil zasloužené tři body.

"Dostali jsme se do vedení jedna nula, které jsme poměrně dlouho drželi. Slavia hrála hodně na riziko, v jistých momentech nás přehrávala, několik momentů jsme přežili jen se štěstím. Jsem nespokojen s tím, že jsme se nechali zatlačit do hluboké defenzívy. Závěr hodnotit nebudu, o výsledku rozhodla třetí branka," prohlásil Mareček.

"Ze začátku jsme nehráli to, co jsme chtěli, dostali jsme branku ze standardky, ačkoliv jsme se na toto nebezpečí upozorňovali. O přestávce jsem nabádal hráče, aby se snažili hrát po celé šířce hřiště, kde byl i díky vyloučení dostatečný prostor. Věřil jsem, že stav 2:1 dovedeme k vítězství, ale ležérností v obraně jsme znovu nabídli soupeři vyrovnání," uvedl Jarolím.

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*kkk

kgkjg

Reagovat
HOST*

h

Reagovat
HOST*

Ten kdo psal tnhle clanek asi moc fobtalu nerozumi ... vsadim se ze fandi slavii... pac to je zase vykon... slavie hrala hovno teplice taky a melo to zkoncit 2:2 o tech penaltach nemluvim... i kdyz ta prvni se piskat mohla to je jasny

Reagovat
HOST*K3

a ty si asi slepej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele