13. kolo
19.11.2005 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 2:2

Po výhrách na Spartě a doma s Blšany přicestovali fotbalisté Olomouce do Uherského Hradiště k odehrání zápasu s trápícím se Slováckem. Fotbalisté Slovácka před tímto duelem nevyhráli již šest utkání v řadě a v posledním zápase jim k výhře nepomohl ani nový trenér Levý.

Trenéru Olomouce Uličnému scházel nemocný Melinho, což byla pro současnou Olomouc velká nevýhoda. Hosté začali velmi aktivně, první gól však vstřelili domácí. Petržela po pravé straně unikl Pečnikovi a jeho následný centr proměnil v gól Sowunmi.

Po vstřelené brance se fotbalisté Olomouce stáhli, naopak Slovácko převzalo iniciativu do svých rukou. Šance však nepřicházely ani na jedné straně. V důsledku toho se Uličný uchýlil k prvnímu střídání již ve 24. minutě, kdy stáhl obránce Pečnika a na hřiště poslal útočníka Rojku, který se okamžitě zařadil na hrot.

Po tomto střídání se Olomouci vrátil dech a začala být opět nebezpečná, vyloženou gólovou šanci si ale vytvořit nedokázala. Naopak ve 31. minutě měl další obrovskou šanci Sowunmi a gólman Lovásík jeho pokus vykopával až z brankové čáry. V 43. minutě pak měli domácí další šanci na zvýšení svého náskoku, Němčického střela však pouze orazítkovala břevno.

Když už to vypadalo, že Slovácko jednobrankové vedení do konce poločasu udrží, Olomouc srovnala. Stalo se tak ve 45. minutě, kdy se po přímém kopu Vyskočila hlavou prosadil právě střídající Rojka.

Již od začátku druhé půle dostala Olomouc domácí pod tlak, kteří zřejmě ještě stále byli zaskočeni nenadálým vyrovnáním. Svou převahu tentokrát svěřenci trenéra Uličného gólově potvrdili velmi brzo - ve 49. minutě se k odražené střele dostal Randa a jeho střela zhruba z dvaceti pěti metrů skončila, tečovaná Michalem Hubníkem, za zády domácího gólmana Drobisze.

Olomouc se poté zaměřila na defenzívu a do útočných výpadů se pouštěla jen zřídka. A to se jí nevyplatilo, v 70. minutě totiž perfektně přihrával Polách na Ivanu, který nedal Lovásikovi šanci a vyrovnal.

Rozložení sil, které na hřišti panovalo před vyrovnávající brankou Slovácka, pak vydrželo až do konce utkání - Slovácko Olomouc zamklo na jeho půlce, další gól to však již nepřineslo, a tak se série Slovácka bez výhry protáhla již na sedm zápasů.

"Podali jsme dobrý výkon, ale bohužel máme zase pouze bod. Musím ale týmu poděkovat za nasazení. Naším mankem byla ztráta koncentrace v závěru poločasu a po změně stran, kdy jsme inkasovali dvě branky. S herním projevem týmu jsem spokojen. Pokud se nám ale podaří navázat na výkony, které předvádíme na domácím hřišti, i na trávnících soupeřů, tak by nemusela být naše situace tak špatná," řekl Levý.

"Je to náš první úspěch v Uherském Hradišti za mého působení. Měl jsem hlavně obavu, abychom v závěru neinkasovali. Jednou už jsme tady prohráli tři dva, když jsme dostali gól v poslední minutě. Soupeř měl v závěru velký tlak. My jsme se někdy kopali za uši. Proto jsem si po skončení zápasu oddechl," uvedl Uličný.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele