20. kolo
19.03.2005 14:25 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:1

Zápas se už od začátku nesl v rychlém a útočném tempu a divácky byl velmi atraktivní. Důvod k radosti mohl konečně mít Miroslav Matušovič, na jedné z tribun visel transparent s nápisem: "Maty 28, vítej na Letný". Domácí zpočátku sázeli na vysoké míče na Medunu, který je poté sklepával do "druhé vlny". Skóre však otevřel v 18. minutě Slepička, který se po Dortově přiklepnutí dostal sám před Blažka a prostřelil jej. Domácí fanoušci ale nemuseli na vyrovnání dlouho čekat, v 26. minutě se trefil Zelenka střelou z hranice pokutového území. Ve 35. minutě se do dalšího sóla po chybě sparťanské obrany dostal opět Slepička, tentokrát ale Blažek svůj tým podržel.

V 58. minutě přišel první sporný okamžik, když Pospíšil upadl ve sparťanské šestnáctce po faulu Homoly, sudí Helebrant ale namísto odpískání penalty ukázal žlutou kartu Pospíšilovi za nesportovní chování. O pár minut později se už do svého třetího samostatného nájezdu dostal Slepička, byl ale opět neúspěšný. Ve druhém poločase byl Liberec lepším týmem a Sparta se do útoku dostávala jen výjimečně. Liberec byl neustále usazený na sparťanské polovině, přes domácí obranu se ale do vyložené šance nedokázal dostat. Nevyužité šance hostů nakonec byly potrestány, v 81. minutě vyšel kouči Hřebíkovi tah se střídáním. Medunu nahradil Čech a Matušovič se vysunul do útoku. A o chvilku později právě poslední jmenovaný hráč skóroval, když mu parádním obloučkem za obranu přihrál další střídající hráč Jan Šimák. Liberec si tak po dvou jarních remízách připsal prohru i přesto, že se ukázal jako lepší tým s větším počtem šancí.

"My jsme byli v krizi dvacet minut ve druhé půli. Soupeř se mohl dostat rychle nahoru, jenže další šanci neproměnil a my se po střídání dostali do vedení," řekl Hřebík.

"Viděl jsem aspoň čtyři podivné situace v domácí šestnáctce, které pokaždé skončily lépe pro Spartu a takových situací byla celá řada na celém hřišti," upozornil Griga.

Autor: Jan Werner

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*hicks

Reagovat
HOST*xxx

I kdytz dal Matusovic gol tak uz nikdy nebude spartanem!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*a olizat

Vy jste kovani...ale srpem a kladivem...az se naucis hrat fotbal jak Maty tak prid a otravuj ty prazska pico

Reagovat
HOST*BarcaFan

Tak sme zase jednou viděli klasického českého rozhodčího! Kolik domnělých ,faulů' pískl na Karla Poborského! A když příde opravdový faul na Pospíšila ve vápně místo penalty dá kartu za simulování!!! Ubohost Gambrinus ligy opravdu stoupá!!!

Reagovat
HOST*

tak toje velká pravda, úroveň naší ligy vzhledem k nároďáku je fakt strašná. Za prví se na to nedá dívat, za druhý rozhodčí..........a za třetí ta zkurvená Sparta!!!!

Reagovat
HOST*Slávista

Se vším souhlasím a ještě bych dodal ubohost Hřebíka-opět byl maximálně trapnej při pozápasových otázkách...vyznělo to,jako kdyby to nebyla desítka...ten chlap je takovej SRAB!!!!

Reagovat
HOST*Flappie

Nemyslim si, Hřebík není srab, ale bezcharakterní cvok- proč to proboha po těch třech nebo kolika letech zase bral, když ho před tim vyhodili?!

Reagovat
HOST*BarcaFan

To bude tím, že českej trenér půjde kamkoliv hlavně když mu zaplatí!!!

Reagovat
HOST*KiWiK

Hmm...sice fandí Spartě,ale to co předváděl rozhodčí v tomto zápase je obravdu silně pod úrovní jakékoli evropské ligy.Je politování hodné,že Náš fodbal v tomto nesahá ani na paty jiným ligám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rozhodčí jsou kurvy!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele