finále
27.04.2019 21:00 CET
2 : 2
6:5 pen.
(1:2, 2:2)

Reportáž

Coupe de France patří překvapivě Stade Rennes, slaví i český brankář Tomáš Koubek

Vítězem Coupe de France se překvapivě stali hráči Stade Rennes, kteří na pokutové kopy porazili favorizovaný Paris Saint-Germain. Pro svěřence Thomase Tuchela je to obrovské zklamání, mnozí očekávali, že si po vyřazení z Ligy mistrů zajistí alespoň francouzský "double", ale k veliké radosti bretaňského celku se tak nestalo. Utkání v normální hrací době skončilo 2:2, přestože PSG si brzy vytvořilo dvoubrankový náskok. V penaltové loterii nakonec rozhodla až šestá série, ve které uspěl Sarr, zatímco Nkunku neproměnil.

Finále Coupe de France mělo být na slavném pařížském stadionu Stade de France jasnou záležitostí favorizovaného PSG. Thomas Tuchel vsadil od začátku na své největší hvězdy včetně Neymara, Mbappého či Di Maríu. Pouze na lavičce náhradníků zůstal Edinson Cavani. V brance Rennes se zase objevil český brankář Tomáš Koubek a začátek zápasu pro něho rozhodně nebyl příjemný.

Už ve čtvrté minutě se objevil ve velké příležitosti Neymar, naštěstí Koubek po jeho koncovce nemusel zasahovat. Horší to bylo v 15. minutě, to se na hranici šestnáctky opřel do balónu Dani Alvés a střelou k tyči překonal Tomáše Koubka. Rennes bylo i nadále pod tlakem a proti Mbappého přízemní střele musel Koubek zasáhnout. Poté přišla 23. minuta a Di Maríova kolmice na rozeběhnutého Neymara, který před Koubkem fantastický lobem zvýšil už na 2:0 pro Pařížany.

PSG následně trochu polevilo a Rennes se začínalo více dostávat do hry. Pět minut před přestávkou orazítkoval tyčku Aréolovy branky někdejší hráč PSG Hatem Ben Arfa a za další dvě minuty už to skutečně bylo o jeden gól. Hamari Traoré poslal do šestnáctky střílený centr a stoper Kimpembe si ho tečoval do vlastní sítě.

Rennes se v závěru prvního poločasu přesvědčilo, že i s hvězdami nabitým kádrem soupeře se dá hrát a i nadále bylo nebezpečné. Bourigeaud ze střední vzdálenosti protáhl Aréolu a v 68. minutě bylo vyrovnání dokonáno. Rennes rozehrálo rohový kop a hlavičkující Mexer srovnal na 2:2. Les Parisien prohospodařili dvoubrankový náskok a nervozita jejich příznivců začala stoupat. Šťastný konec pro hráče v bílém mohl znamenat závěr, ale tři minuty před koncem netrefil balón před prázdnou brankou Neymar a to byla pro Rennes obrovská klika.

Utkání šlo do třicetiminutového prodloužení. V něm nepřinesla rozhodnutí ani 102. minuta, ve které Mbappé z rohu malého vápna poslal balón do vzdálenější tyče. Koubka poprvé za večer zachránila branková konstrukce. Když už se naplňoval i nastavený čas, předvedl Kylian Mbappé naprosto nesmyslný zákrok na koleno Da Silvy a sudí mu nemohl ukázat nic jiného, než červenou kartu. Francouzský mladík tak nemohl nastoupit do následujícího penaltového rozstřelu. V něm si střelci obou týmů počínali suverénně až do šesté série, ve které nejprve hráč Rennes Sarr proměnil, aby následně teprve jedenadvacetiletý Christopher Nkunku přestřelil a tím zhatil naděje bohatého celku na zisk prestižního double. Novým šampionem Coupe de France se tak stalo Stade Rennes.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
PePiG7

Zlaty bludistak Nkunku

Reagovat
Ranoth

Dobre im tak

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
Kejza

Ježiš, to je super! A Koubek i zachytal. Na konci ten oslavnej dřevorubeckej běh

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem nějakej dedikovanej článek jen o Koubkovi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele