čtvrtfinále
09.02.2022 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Jakub Pešek (© AFP)

Sparta vyloupila Eden a zahraje si semifinále

Pražská Slavia podlehla ve čtvrtfinále MOL Cupu 0:2 Spartě. Celek z Letné do semifinále posunuly góly Ladislava Krejčího mladšího a Jakuba Peška, po dvou žlutých kartách navíc předčasně musel do sprch domácí Kačaraba.

Sparta vstoupila do zápasu aktivněji a už v desáté minutě se ujala vedení. Hosté rozehráli rohový roh na krátko a po několika neúspěšných centrech se do balonu ze třiceti metrů opřel Michal Sáček. Ten sice trefil jen Baha, od kterého se však míč odrazil přesně k Ladislavu Krejčímu mladšímu, který z první propálil všechny hráče před ním včetně Mandouse.

Ve 26. minutě šli Letenští do dvoubrankového vedení. Jakub Pešek táhl prostředkem hřiště rychlý brejk, hru poté přesunul doprava na rozběhlého Wiesnera. Ten mu poté oplatil stejnou mincí a Pešek z první obloukem překonal marně se natahujícího brankáře sešívaných.

V nastaveném čase prvního poločasu stáli při Slavii všichni svatí. Ousouovi se absolutně nevyvedla malá domů a do samostatného úniku poslal Martina Minčeva. Ten se rozhodl pro kličku, jenže Mandous jeho záměr vystihl, vrhl se mu pod nohy a míč vypíchl. Domácí gólman tak udržel naděje svého celku na zvrat.

Jenže ten se neblížil, naopak Sparta měla další obrovskou tutovku. Předcházela tomu další pekelná rozehrávka domácích hráčů, kterou tentokrát zachytil Lukáš Haraslín. Ten nabral rychlost a namířil si to rovnou k bráně. Jeho záměr byl jasný. Poslat míč do vrchní části branky. Do střely však vložil až moc razance a balon tak skončil na tribuně.

Celý zápas dostával od sparťanských hráčů naloženo Srdjan Plavšič, vyvrcholení přišlo v 73. minutě. Ladislav Krejčí mladší mu nenápadně přišlápl achilovku a srbský univerzál musel v bolestech střídat. Hostující záložník vyfasoval za své počínání žlutou kartu.

V poslední samostatném úniku utkání se v 83. minutě ocitl Jakub Pešek. Ten obešel Holeše a mířil na Mandouse, jeho pokus levou nohou však neměl vůbec žádnou razanci, a navíc mířil přímo do náruče brankáře Slavie.

Definitivní tečku působení sešívaných v domácím poháru dodal Taras Kačaraba. Ten skočil po unikajícím Matěji Pulkrabovi a po druhé žluté kartě vyfasoval tu červenou. Nutno podotknout, že se celý incident odehrál před lavičkou Sparty, která na hlavního sudího vytvořila patřičný nátlak. Zprvu to totiž na vyloučení nevypadalo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (2x Krmenčík, Plavsič)

Reagovat
kecipep

3:0

Reagovat
Losinho

1:0 Ševčík

Reagovat
berliner

V tomto duelu fandim Sparte ale myslim ze vic nez do prodlouzeni to nedotahnou Tip 2:1 AET

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
DidusIneptus

2:3 po prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiwi-21

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Idiotské vedení prodá dva nejlepší hráče a myslí si, že to nevadí a bude se vyhrávat dál

Pohár v píči, sezóna a titul v hajzlu

Reagovat
Bruny

Dominantní výkon, nezahodit ty loženky, tak je to 4/5-0. Éra Slavie končí, glory hunteři zalezou zpátky do kanálů...

Reagovat
delfin

Sparta vyhrala zaslouzene, gatuluju dneska o parnik. Mohlo to byt klidne 6:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by se karta obracela? dalsi vyhra a jeste s mladickama v sestave a zase Slavka bez golu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele