finále
20.05.2021 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Abdallah Sima (© AFP)

Slavia má druhý double za tři roky. V Plzni rozhodl Sima

Ani tentokráte to nebyl ideální výkon, přesto dokázala Slavia ovládnout finále MOL Cupu v Plzni. Proti Viktorce zejména v první půli herně strádala, po pauze jí ale pomohlo vyloučení Havla a o vítězství 0:1 poté rozhodnul Sima.

Michal Bílek na soupeře vyrukoval se třemi stopery. Před Staňkem nastoupili Hejda, Brabec a Hybš, středovou trojici utvořili Čermák s Kalvachem a Buchou. Pozice křídelních beků zastávali Havel a Falta, v útoku zajišťoval podporu Beauguelovi Šulc.

Na straně druhé dostal v bráně důvěru tradičně Kolář, ve stoperské dvojici s Kúdelou byl upřednostněn Deli na úkor Zimy. Na krajích obrany operovali Masopust s Bořilem, ve středu pole Hromada, Ševčík a Stanciu. Hrotovým útočníkem byl Kuchta, na krajích hřiště běhali Bah s Oscarem.

Západočeši proti svému soupeři nastoupili aktivně, slávisti naopak měli problém zejména s rozehrávkou a přechodem do útočné fáze. Už v desáté minutě to mohl po nákopu Staňka a přihrávce Buchy potrestat Falta, ten však selhal tváří v tvář Kolářovi, který se blýsknul výtečným zákrokem.

Zanedlouho další nepřesná přihrávka, tentokráte od Stanciua, vedla k Beauguelově ráně zpoza vápna. S tou ovšem brankář červenobílých neměl větší problémy. Další příležitosti pak přinesl závěr první půle. Po centru z levé strany Masopustovi sedl náročný volej, balón zamířil jen o nevelký kus nad břevno. Na opačném konci hřiště se podruhé v utkání zaskvěl Kolář, a to proti bravurně zahranému Kalvachově přímáku.

Po přestávce se v pokutovém území uvolnil Stanciu, jehož tvrdou ránu Staněk vytěsnil na roh. Pak přišla obrovská nepříjemnost pro Plzeň a zřejmě i klíčový moment utkání. Milan Havel neodhadnul situaci a šlapákem zajel do Deliho, za což uviděl žlutou kartu. Jelikož byla už jeho druhá, musel se po ní odebrat do šaten.

Od té doby byla Slavia na hřišti lepším celkem, například Bahova dobrá rána ztroskotala až na připraveném brankáři. Po sedmdesáti minutách se hodně na oči dostal střídající Sima. Nejprve spálil tutovku z malého vápna, poté už ale využil Deliho centru a Traorého sklepnutí a propálil Staňka.

Plzeň to ale nezabalila a v závěru základní hrací doby mohla vyrovnat. V pokutovém území se ke střele dostal Brabec, avšak zařízení vůbec netrefil. V nastaveném čase pak mohl pečetit vítězství unikající van Buren, na gólmanovi si ovšem vylámal zuby. Mrzet ho to nemuselo, jelikož bezprostředně poté následoval závěrečný hvizd, který znamenal obhajobu zisk mistrovského poháru pro Slavii po dvou letech.

Za poslední tři sezony tak sešívaní získali pět ze šesti domácích trofejí, celkově šlo o jubilejní desátý triumfu v národním poháru. Viktoriáni naopak na triumf čekají už jedenáct let, ve finále prohráli popáté.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (480)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele