semifinále
10.04.2010 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Chelsea udolala Aston Villu a zahraje si finále FA Cupu

Chelsea nemohla Aston Villu dlouho zlomit, ale nakonec se jí to přece povedlo a po výhře 3:0 se stává prvním letošním finalistou FA Cupu. Svěřenci kouče Carla Ancelottiho tak mají nakročeno k historicky prvnímu doublu.

Villans sice rozhodně nezačali špatně, soupeře v úvodu vesměs přehrávali a k ničemu ho nepouštěli, jenže to bylo málo. Manažer Martin O'Neill sice doufal, že se poprvé podívá do finále nejstarší klubové soutěže, ale místo toho tam ve své první sezóně na ostrovech nakoukne jeho italský protějšek. Toho s jeho týmem čeká buď Portsmouth nebo Tottenham.

Ale zpět k zápasu. Ten byl dnes opět poznamenám špatným trávníkem a je štěstí, že k finálovému zápasu 22. května bude připraven jiný. Fotbalisté si v prvních minutách s trávníkem vykali a spíše než běhali, tak klouzali. Toho využívala Aston Villa, která předváděla disciplinovaný výkon k největším hrozbám soupeře skvěle přistupovala a nedávala jim žádný prostor. Proto v první půlhodince jednoznačně vládla. A když se trochu otrkala, začala se hrnout dopředu. Po patnácti minutách pálil nepřesně James Milner. Chelsea si pak mohla oddychnout, když po kontaktu s Mikelem padl ve vápně Agbonlahor, ale sudí Webb stál na modré straně a diskutabilní zákrok neposoudil jako penaltový. Martin O'Neill se u lavičky pořádně čertil, ale nebylo to nic platné.

Birminghamský celek ale tato událost příliš nerozhodila, ba naopak. Villans nadále pokračovali v dobrém výkonu a Chelsea mohla být po chybět Petra Čecha ráda, že Downingův centr před Carewem lehce tečoval Terry a znemožnil mu zakončit. Jak se ale blížil konec poločasu, Chelsea se zlepšovala a jen statečný zákrok Warnocka zastavil Drogbu v nebezpečné střele. Jenže kromě dalšího Coleovy střely byla Ancelottiho družina zcela neškodná, což bylo s ohledem na 14 gólů v posledních třech zápasech s podivem.

Ve druhém poločase ale vyschl Aston Ville střelecký prach, a tak se začalo houževnatě bojovat ve středu hřiště. Zápasu mohl vlít do žil novou krev jen první gól, který nakonec přišel v 66. minutě. Jako spasitel se ukázal Didier Drogba, který stál ve správný čas na správném místě a Terryho pokus jednoduše uklidil za Friedelova záda. Aston Ville pak nezbylo nic jiného, než na závěr zápasu hru otevřít a snažit se vyrovnat. Přestože nejspíše měla mírnou převahu, útoky již zdaleka nebyly tak nebezpečné a obrana Blues neměla větší problémy. Modrý útok naopak využíval stále větších a větších skulinek v obraně. V 89. minutě tak po povedené Ballackově centru skóroval Malouda a ve čtvrté minutě nastavení pečetil postup Chelsea třetím gólem Frank Lampard.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villans!

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea!!!!!

Reagovat
homeles8

2:3 po penaltách a bude to krásnej fotbal.

Reagovat
Džeko55

BLUES

Reagovat
supervizor

7:1 pro AV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu se dočkat... Zápas to bude úplně jinej, než "sedmička" na SB, každopádně věřím, že to finále si vybojujem...

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

musíme! Taky nic jiného nezbejvá.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Tratadadáá CFC a FCB !!! Dnes super DEN. A ktomu ze 3 tiketů vyšli 2 ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

az na tu jednu spornu penaltu,si myslim ze Chelsea postupila pravom ..... treba uznat ze vsetc traja strelci maju formu ako sa patri ...

Reagovat
justcall

ten výsledek vypadá jednoznačně, ale bylo to dlouho vyrovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele