1. kolo
20.08.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:3)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Federico Chiesa a Dušan Vlahovič (© AFP)

Žádaný střelec zvyšuje svou cenu, Vlahovič se významně podepsal pod vítězství v Udine

Hráči Udinese nezvládli vstup do Serie A, když v prvním kole podlehli na domácí půdě Juventusu 0:3. Stará dáma odstartovala cestu za výhrou už ve druhé minutě, kdy se po nahrávce Dušana Vlahoviče prosadil z hranice pokutového území Federico Chiesa. Srbský útočník, o jehož angažování uvažovala Chelsea a dříve také Bayern, si ještě do přestávky připsal kromě asistence i přesný zásah, jelikož sebevědomě proměnil penaltu. Juve tak ideálně vstoupilo do nového ročníku, v němž vinou absence v evropských pohárech představuje zisk Scudetta jeho hlavní motivaci.

Celek z Turína, jenž loni neprožil příliš povedený ročník, svou sestavu v letním přestupovém období téměř nepozměnil. Největší posilou se stal americký útočník Timothy Weah, jenž přišel z francouzského Lille. Stará dáma se mohla v letošní sezoně koncentrovat pouze na ligu, jelikož byla kvůli finančním podvodům vyřazena z pohárové Evropy. Cestu za titulem odstartovala na půdě Udinese, které v přípravě prohrálo pouze jednou a hned čtyřikrát zvítězilo.

Již ve druhé minutě však defenziva domácích neuhlídala Chiesu, jenž po asistenci Vlahoviče zamířil z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Hosté měli na trávníku výraznou převahu a ve 20. minutě dostali možnost navýšit vedení po nedovolené hře rukou jednoho z bránících hráčů. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Vlahovič a střelou do protipohybu brankáře upravil skóre na 2:0. Blízko snížení byl v závěru první půle Florian Thauvin, pohotový zákrok si však připsal Wojciech Szczesny. Také o třetí zásah se tak postarali fotbalisté Juventusu, když Adrien Rabiot přesně zakončil hlavou.

Ve druhé půli se o první zajímavou příležitost postaral domácí záložník Sandi Lovrič, jehož pumelice zpoza pokutového území prolétla vedle pravé tyče. Jen o několik desítek sekund později se 25letý Slovinec odhodlal k další střele, tentokrát však úspěšně zasáhl Szczesny. Polský brankář měl čím dál více práce a po hodině hry musel zakročit také proti ráně Lazara Samardžiče. Přesnější byl v 80. minutě na druhé straně hřiště Vlahovič, gólovou radost mu však zhatilo předchozí ofsajdové postavení jednoho ze spoluhráčů.

Juventus odstartoval novou sezonu vítězně a z Udine si odvezl plný počet bodů. Další utkání odehraje 27. srpna proti Bologni, druhý nejstarší klub Itálie změří o den později síly se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele