10. kolo
28.10.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neproduktivnímu Keanovi se lepila smůla na paty. Juventus přetavil tlak ve výhru až v nastavení

Fotbalisté Juventusu zvítězili v 10. kole Serie A v domácím utkání nad Veronou 1:0. Bianconeri mohli jít do vedení hned několikrát během první půle, nejblíže k otevření skóre měl aktivní Moise Kean. Ten byl ovšem před úvodním přesným zásahem přistižen ve velmi těsném ofsajdu, když za bránícím hráčem nechal jen část paty. I druhá trefa italského útočníka byla odvolána po intervenci videorozhodčího. O rozhodující gól se tak až v závěru nastavení druhého poločasu postaral Andrea Cambiaso, jenž se v dresu turínského celku prosadil vůbec poprvé.

Po třech sezonách strávených mimo trůn se Juventus znovu stal uchazečem o Scudetto. Vítězství 1:0 nad rivalem AC Milán na San Siru v minulém kole potvrdilo, že o titul bojovat určitě může. Stará dáma měla na rozdíl od většiny ostatních aspirantů, kteří se nacházeli v horní části tabulky, celý týden na zotavení a přípravu na další utkání. V něm na vlastní půdě vyzvala Veronu, která naopak tápala, když sedmkrát v řadě nedokázala zvítězit.

Juventus potvrzoval dobrou formu i tentokrát a mohl se dostat do brzkého vedení, avšak zakončení Dušana Vlahoviče po centru z levé strany zablokoval jeden z obránců. O chvíli později byl středem pozornosti Kean, jenž po několika úspěšných kličkách sice střelou z dálky překonal gólmana, avšak při zrodu akce se nacházel v milimetrovém ofsajdu. Italský útočník málem otevřel skóre i v 19. minutě, jenže v tomto případě těsně minul pravou tyč. Udeřit mohl po úniku znovu i Vlahovič, opět mu ale zabránil jeden z bránících hráčů, a tudíž následoval pouze kop od rohového praporku. Neproměněné šance málem Starou dámu mrzely v závěru prvního dějství, když z voleje vypálil Federico Bonazzoli, proti němuž se zaskvěl Wojciech Szczesny.

Spasit družinu Massimiliana Allegriho se pokusil zkraje druhé půle Adrien Rabiot, jenž dostal pořádnou dávku prostoru ke střele, francouzský záložník ale těsně minul. Chvíli to vypadalo, že mu to nemuselo vadit, avšak videorozhodčí další trefu Keana odvolal kvůli předešlému faulu. Krátce po svém příchodu na hřiště pořádně otestoval gólmana hostů Federico Chiesa, nicméně Lorezno Montipo míč vytěsnil na roh. Při Veroně stáli všichni svatí, po přihrávce pod sebe totiž nejprve promáchnul Vlahovič a následně v odkryté bráně zasáhl jeden z obránců proti prudké střele Chiesy. V nastaveném čase si po prodloužení od Arkadiusze Milika našel balon Kenan Yildiz, ovšem turecký mladík lobem přestřelil bránu Montipa. Domácí fanoušky nakonec potěšil střídající Cambiaso, jenž po nepřehledné situaci ve vápně dorazil míč za brankovou čáru.

Juventus tak potvrdil na domácí půdě svou sílu a získal další tři body. Oba celky se do ligové akce vrátí 5. listopadu. Zebry se střetnou s Fiorentinou, Verona změří síly s Monzou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele