2. kolo
28.08.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Syn francouzské legendy přispěl k výhře Interu, Jankto při porážce Cagliari poprvé v základu

Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

Cagliari se po roční odmlce vrátilo zpět do nejvyšší soutěže a hned na úvod zapsalo bezbrankovou remízu s Turínem, v dohrávce druhého kola však proti sobě mělo výrazně těžší kalibr. Proti stál totiž jeden z italských velikánů Inter Milán, který si v prvním kole poradil s Monzou a vyrazil na stíhací jízdu za 20. ligovým titulem v klubové historii.

Nerazzurri od úvodu na trávníku dominovali a drželi svého soupeře pod neustálým tlakem. Jako první zahrozil ve 14. minutě Martínez z voleje přízemní střelou, kterou ale poslal pouze do tyče. Vedoucí trefy se Inter dočkal o sedm minut později, kdy si na přihrávku Thurama naběhl do vápna Dumfries a ranou po zemi na zadní tyč otevřel skóre. Po půlhodině hry navíc další skvostnou kombinaci La Beneamaty zakončil Martínez a Boris Radunovič lovil míč ze sítě podruhé.

Tempo hry po návratu z kabin významně opadlo a celku z Milána scházela potřebná ofenzivní kreativita. Mrzet ho to ale nemuselo, jelikož bezzubý útok nováčka Yanna Sommera víceméně neprověřil. Přidat třetí gól favorita mohl v závěru zápasu Hakan Calhanoglu střelou z hranice vápna, ale kvůli teči rozezvonil pouze brankovou konstrukci.

Inter tak nedopustil žádné překvapení a i ve druhém kole zvítězil. V tom třetím vyzve 3. září doma Fiorentinu, Cagliari zamíří o den dříve do Bologni.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sforza
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele