18. kolo
30.12.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Elia Caprile (© AFP)

Ofenzivní vozba Empoli ztroskotala i v Cagliari. Souboj tabulkových sousedů vyústil v remízu

Cagliari hrálo v 18. kole Serie A na vlastním hřišti s Empoli nerozhodně 0:0. Po prvním dějství, v němž ani jeden z celků nezamířil mezi tři tyče, měl nejblíže ke skórování hned dvakrát domácí Nicolas Viola. V prvním případě jej ovšem o gólovou radost obral verdikt rozhodčího, chvíli před koncem navíc zkušený záložník neproměnil penaltu. Již třetí z posledních čtyř vzájemných duelů tak přinesl remízu, přičemž hosté neskórovali už potřetí v řadě. Jakub Jankto se na trávníku ocitl až v nastavení druhé půle.

Sobotní odpoledne svedlo na Sardinii k souboji dva trápící se celky. Domácí vyhráli z posledních šesti ligových klání pouze jednou, přičemž naposledy padli v důležitém duelu s Veronou 0:2. Právě i kvůli této porážce zůstávali Rossoblu v sestupovém pásmu. Empoli na tom však bylo ještě o trochu hůře, jelikož se nacházelo v tabulce o jeden bod za svým soupeřem a za poslední dva měsíce zvítězilo jen proti Neapoli.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, směrem dopředu však působili velmi bezradně a potvrzovali pozici suverénně nejhorší ofenzivy soutěže. Když už se ve 13. minutě zdálo, že Daniel Maldini zužitkuje výbornou přihrávku před bránu Francesca Caputa, míč před ním na poslední chvíli odpálil do bezpečí Paulo Azzi. Brazilec na sebe o chvíli později upozornil i na druhé straně, když se šikovně uvolnil ve vápně Empoli. Jeho následná střela ale prosvištěla kolem pravé tyče. Ještě blíže byl otevření skóre ve 37. minutě Matteo Prati, záložník sardinského klubu ovšem hlavičkoval jen do boční sítě.

První zakončení do prostoru brány proto přišlo až v 56. minutě, kdy po standardní situaci z bezprostřední blízkosti zahrozil Leonardo Pavoletti. Hlavičku domácího kapitána ale skvělým zákrokem zneškodnil Elia Caprile. Po hodině hry už sice 22letý gólman kapituloval, když za svá záda pustil pokus Violy z přímého kopu, jenže sudí vinou faulu clonícího hráče zásah neuznal.

Ofenzivní bídu v Cagliari dokonal v 82. minutě právě Viola, který dostal ohromnou šanci v podobě pokutového kopu. Jeho nepovedenou střelu z bílého bodu ale Caprile vytáhl a zachránil pro Azzurri alespoň bod.

Duel celků ze spodu tabulky tak nakonec vítěze nepřinesl. Cagliari se 6. ledna v následujícím kole utká s Lecce, Empoli vyzve o den později AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
dominicc

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele