23. kolo
05.02.2024 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Uvolněné Římany táhl za drtivým vítězstvím opět kapitán Pellegrini

Fotbalisté AS Řím porazili ve 23. kole Serie A Cagliari 4:0. O úspěchu Vlků znovu rozhodl Lorenzo Pellegrini, jenž už ve druhé minutě zaznamenal třetí vítězný zásah Giallorossi za sebou. Ve formě hrající kapitán poté korunoval povedený výkon asistencí na pojišťovací trefu v zápase dvougólovému Paulu Dybalovi. Římané tak i podruhé v sezoně vyzráli na celek ze Sardinie, který se po třech porážkách v řadě propadl na 18. sestupovou příčku. Český záložník Jakub Jankto sledoval celé utkání z lavičky náhradníků.

AS Řím sice v posledním kole nepředvedl nijak zářný výkon, i přesto však Salernitanu porazil. Daniele De Rossi se tak stal prvním trenérem klubu od září 2013, který vyhrál své první dva zápasy v nejvyšší italské soutěži, díky čemuž se Giallorossi přiblížili první čtyřce na rozdíl jednoho bodu. Tentokrát na jejich půdu přijelo Cagliari, jež se po dvou prohrách jen zuby nehty drželo nad sestupovým pásmem.

Někteří domácí fanoušci se nestihli ani usadit a už zvedali ruce nad hlavu. Římané totiž bleskově vybojovali roh, po němž se ve skrumáži před bránou zorientoval Pellegrini, jenž propálil Simoneho Scuffeta. V deváté minutě to mohlo být už o dvě branky, po centru Angeliňa ale zakončující Bryan Cristante trefil z hranice malého vápna jen tyč. Síť se ovšem znovu rozvlnila jen o chvíli později. Poté, co Cristante přenesl hru na levý kraj, poslal Pellegrini do vápna přesný pas na Dybalu, který bez problému zakončil. Ve 42. minutě se prosadil ještě Romelu Lukaku, kvůli jeho ofsajdovému postavení však nemohl být gól uznán. Římany to mohlo záhy mrzet, skvělý zákrok však proti dobře mířené střele Gianlucy Lapaduly vytáhl Rui Patrício.

Krátce po přestávce nešťastně zahrál ve vlastním vápně rukou Andrea Petagna, za což nařídil rozhodčí penaltu. K té se postavil Dybala, jenž si počkal na skok Scuffeta a poslal míč do jeho protipohybu. Vlci stále neměli dost a chvíli před odehranou hodinou skórovali počtvrté. K centru od rohového praporku si neohroženě našel cestu Dean Huijsen, jenž si prudkou hlavičkou otevřel střelecký účet mezi italskou elitou. Velmi uvolněně na hřišti působil střídající Nicola Zalewski, jenž svou šikovností vybídl ke skórování i Lukakua, Belgičan však střeleckou smůlu neprolomil.

Římané tak před vlastním publikem zazářili a potřetí v řadě vyhráli. V následujícím kole je ovšem bude čekat o poznání těžší soupeř, 10. února se totiž střetnou s Interem. Cagliari změří ve stejný den síly s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Daje DDR!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele