základní část, 24. kolo
26.02.2023 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Antonio Candreva (© AFP)

Salernitana zabrala po přestávce, malátnou Monzu zaslouženě skolila o tři góly

Po třech porážkách v řadě Salernitana konečně zabrala. Obecně neprožívá povedené období, alespoň však svůj aktuální bodový zisk z posledních sedmi zápasů, včetně tohoto, rozšířila na číslo šest, a vzdálila se na jistější odstup od sestupového pásma. Monza absolutně nezvládla druhý poločas, předvedla jeden z nejmizernějších výkonů v této sezóně a zaslouženě padla.

První poločas ještě žádnou branku nenabídl, nutno ovšem podotknout, že klidně mohl. Jenže Piatek v 17. minutě z dobré pozice hlavičkou netrefil bránu, o pár chvil později pokus Candrevy zablokoval bránící Izzo a následně ani Daniliuc nezamířil do prostoru třech tyčí. Monza se mohla prosadit ve 40. minutě, nicméně Ciurria se svou hlavičkou nedokázal vyzrát na gólmana Ochou.

Až po obrátce zkrátka došlo na ony změny skóre. V 51. minutě Candreva přenechal balón ve vápně Coulibalymu, ten technicky zkusil zacílit na vzdálenější tyčku a udělal moc dobře. Jeho parádní zakončení totiž zaplulo přesně do horního růžku brány, k němuž se hostující brankář Cragno jenom marně natahoval.

Na pohledný gól pak navázal v 65. minutě jeho spoluhráč Kastanos. Bradarič unikl po levé straně, posílal poté přihrávku do nebezpečných míst, míč přitom tečoval vracející se stoper Pablo Marí pouze k nohám kyperského reprezentanta, a ten z halfvoleje tvrdě udeřil.

Definitivně si pak Salernitana pojistila vítězství v 71. minutě, to když Cragno sice dokázal vyrazit Piatekův dalekonosný projektil, nicméně pouze před sebe, takže dorážející Candreva měl již snadnou práci skórovat.

Nepovedený duel pak Monza ještě podtrhla v 87. minutě. Hrála totiž od té doby v oslabení poté, co druhou žlutou kartu a následnou červenou vyfasoval střídající Donati. Ten totiž před možným únikem Piateka drknul do balónu nešťastně rukou. Ani se nehádal, okamžitě se po vyloučení odebral do kabin, jež měl ve finále takřka za rohem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele