základní část, 37. kolo
28.05.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán vyhrál na Juventusu a zajistil si Ligu mistrů

V prestižní Lize mistrů nebude znovu chybět AC Milán. Rossoneri i podruhé v této sezoně porazili Juventus a kolo před koncem mají na čtvrtém místě nedostižný náskok. O jedinou branku večerního šlágru se postaral Olivier Giroud.

Vyhrát. A nejlépe o dvě branky, to byl cíl Juventusu ve šlágru kola s AC Milán. Stará dáma se navíc představila domácímu publiku v nových dresech, určených pro příští sezonu 2023/2024. Štěstí to však nepřineslo...

Na Juve zřejmě dopadla nejen tíha okamžiku, ale i celkového dějství kolem něj. AC Milán byl v prvním poločase nebezpečnější, i když i domácí měli své příležitosti. Za všechny lze jmenovat ránu Cuadrada, kterou musel Maignan vyrážet. Druhou možnost turínského celku vytvořil Kean pro Di Maíru, jenže ten v klíčový moment balón netrefil.

Rossoneri měli několik náznaků šancí, a byli to nakonec oni, kdo ve 40. minutě vstřelil úvodní gól. Calabriův vynikající centr doputoval až na hlavu Oliviera Girouda a francouzský útočník posléze poslal Milán do poločasového vedení.

O přestávce trenéři Allegri s Piolim nestřídali, do druhého dějství tedy vyběhly stejné základní jedenáctky.

Akce Juventusu končily před šestnáctkou, nebo je defenzíva hostující družiny zablokovala. Milánští byli znovu nebezpečnější a Szczesny musel boxovat balón před Díazem, načež o chvíli později Giroud rozdělil balón na Saelemaekerse, a jeho ránu polský brankář vyrazil na rohový kop. Stará dáma ne a ne své příležitosti dotáhnout do konce, třeba po závaru na poslední dobrou zasáhl před Locatellim obránce Thiaw.

V koncovce se nedařilo ani Milánu, což předvedl po rychlém kontru Leao. Bránu Szczesnyho totiž hodně minul.

Byl to nicméně Juventus, který se v závěrečné desetiminutovce více tlačil dopředu, přičemž Milán čekal na brejkové možnosti. Nicméně vyložené gólovky ze strany domácích nepřicházely, takže unavený Juventus vyrovnat nedokázal a prohrál se svým soupeřem i druhý vzájemný zápas v letošní sezoně. Rossoneri si kolo před koncem, a samozřejmě i díky bodovému odečtu Juventusu, tedy napevno zajistili Ligu mistrů v příští sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele