základní část, 37. kolo
28.05.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Lorenzo Colombo (© AFP)

Lorenzo Colombo v nastavení vystřelil výhru Lecce a zachránil ji v soutěži

US Lecce si pro tento rok může oddechnout. Po vydřené výhře na hřišti Monzy se definitivně zachránilo a do posledního kola může jít s čistou hlavou. Tři body, které mají cenu zlata, vystřelil až v jedenácté minutě nastavení Lorenzo Colombo. Pochvalu rovněž zaslouží brankář Falcone, který pár minut před koncem zlikvidoval Monze penaltu.

Fotbalistům Lecce hrozil v případě porážky boj o záchranu až do posledního kola, ale takhle už mají na Via del Mare jistotu. Zápas s Monzou samozřejmě jednoduchý nebyl. Po většinu času měli domácí výraznou územní převahu, jenomže střely na branku byly po skončení zápasu jedna ku jedné.

Už první poločas byla jedna velká nuda. Oba celky jakoby se neměly čím překvapit a zejména Monze chyběla před šestnáctkou i v šestnáctce větší odvaha. Po změně stran se obraz hry moc nezměnil, i když alespoň nějaké šance už k vidění byly. Tu největší měl v 70. minutě Ceesay, brankáře si položil hokejovým blafákem, ale netrefil prázdnou branku.

Vedení odmítla i Monza. V 84. minutě kopala penaltu za faul Baschirotta, jenomže Christian Gytkjær si vylámal zuby na skvělém zákroku Falconeho. Byl to klíčový okamžik celého zápasu. Lecce by asi bylo spokojené i s bodem, ale v nastaveném čase jim spadly do klína rovnou tři. Smolař zápasu Gytkjaer zahrál ve vápně rukou a tíhu okamžiku na sebe vzal Lorenzo Colombo. Milánský odchovanec penaltu proměnil a Lecce se tím pádem zachránilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele