základní část, 33. kolo
03.05.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Luca Caldirola (© AFP)

Monza remizovala s decimovaným AS Řím 1:1

Monza slaví cenný bod, AS Řím naopak znovu ztrácí v boji o Ligu mistrů a tenhle sen se mu stále více vzdaluje. "Vlci" sice šli v Monze do vedení po trefě El Shaarawyho, ale rychle na ni odpověděl domácí stoper Caldirola.

AS Řím dorazil do Monzy v hodně okleštěné sestavě, i když trenér Mourinho vzal s sebou všechny vykartované či zraněné hráče, aby dotvořil iluzi kolektivu. Nacházel se ale v nezáviděníhodné situaci a ta se projevila i na složení základní sestavy. Měl jen dva stopery, takže jako třetí figuroval bek Çelik. Šanci dostali i Solbakken s El Shaarawym. Monza spoléhala na brankáře Di Gregoria a kouzlo trenéra Palladina, který byl zvolen koučem uplynulého měsíce.

A sledoval, jak se jeho svěřenci málem hned v první minutě ujímají vedení! Çelik totiž chybou namazal do běhu Danymu Motovi, ale jeho tvrdou ránu z úhlu nakonec vytáhl mimo Rui Patrício. Za dalších dvanáct minut zahrozilo AS z rohového kopu a po standardní situaci se na malém vápně ocitli hned dva hostující hráči, jenže si v zakončení dávali přednost a nakonec nevystřelil ani jeden z nich.

První gól ale přesto padl záhy. Brankář Michele Di Gregorio, který jinak podává v sezoně vynikající výkony, otálel s rozehrávkou. Balon mu sebral Tammy Abraham a po skrumáži ve vápně dokázal jeho obranu nadvakrát pokořit Stephan El Shaarawy!

Radost hostům ale nevydržela dlouho. Sice ještě párkrát ohrozili domácí bránu, ale v obraně si sami nedali pozor. Krásný pas ze standardky od Rovelly totiž propadl na zadní tyč až k volnému Lucovi Caldirolovi, jehož nehlídal vůbec nikdo. A zkušený stoper krásnou ranou pod víko srovnal na průběžných 1:1.

Do druhého poločasu vlétla Monza mnohem lépe a Římané si chvíli s jejím tlakem a napadáním nevěděli rady. Velkou šancí pak pohrdl Augusto, který propálil Patrícia, jenže ještě dokázal dostat míč těsně vedle tyče. Herně se AS vůbec nedařilo a na jeho hráčích byla vidět frustrace. Çelik viděl v závěru červenou kartu. Nakonec se hosté protrápili k remíze, která jim Ligu mistrů vzdaluje.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Povinná jazda, aj napriek mnohým zraneniam hráčov. Ak chceme bojovať o 4. miesto, už musíme len takéto zápasy vyhrávať.

0:1

Reagovat
Largo

Tohle bude sakra těžký, obávám se že prohrajem. Ale snad ro urvem. Doufám, že bude fit Bove a Wijnaldum. Pelle musí pokračovat v dobrých výkonech z poslední doby, Abraham snad znovu skóruje.

Daje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele