6. kolo
26.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Neapol je stále stoprocentní. Dvě branky si odvezlo Cagliari

Ani Cagliari nedokázalo nijak zpomalit tempo Neapole, která si na domácí půdě připsala pohodové vítězství o dvě branky. Do sítě brankáře Cragna se trefili Osimhen a Insigne.

Neapol šlape jako Bondovy nejlepší hodinky Omega, stejně bezchybně, účelně a elegantně. Dnes večer bylo na Cagliari, aby se pokusilo tenhle strojek aspoň trochu zkorodovat. Jenže od začátku bylo jasné, že tenhle úkol nesplní. Chvílemi se sice zdálo, že se hostům povedlo usadit se na polovině soupeře, ale k žádnému tlaku nedocházelo.

Neapol poprvé udeřila už po deseti minutách. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Piotr Zieliński a nakonec ho stihl doběhnout. A co víc, stihl ještě načechrat přesný balon před bránu, kam si naběhl Victor Osimhen, jemuž se povedlo procedit míč do sítě - 1:0.

Brankář Cragno musel čelit v krátkém sledu také pokusům z dílny Mária Ruie nebo kapitána Lorenza Insigneho a poradil si se vším. Jeho protějšek v bráně Neapole se stále více stával neplatícím divákem. Ospinu, který se usadil v základní jedenáctce namísto Mereta, zaměstnal v první půli jen nevýrazný pokus Nándeze.

Neapol nemusela ani nijak výrazně tlačit, aby se dokázala dostat k bráně soupeře. A když deset minut po změně stran fauloval Diego Godín Osimhena ve vápně, mohl útočník Lorenzo Insigne v pohodě zahrávat penaltu. S ní si poradil bez potíží a Neapol vedla už o dvě branky.

Piotr Zieliński si o pár chvil později zpracoval přihrávku na střed a z hranice velkého vápna střílel na levou stranu a bránu hostů minul. Tvrdou ranou se prezentoval také muž, kterého italská média označují jako nejpříjemnější překvapení dosavadní sezony - André Zambo Anguissa. Jeho rána z odraženého míče ale prosvištěla těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele