19. kolo
21.12.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Moise Kean a Álvaro Morata (© AFP)

Juventus díky Keanovi s Bernardeschim porazil slabé Cagliari

Juventus splnil roli favorita a doma si nechal všechny tři body. Cagliari odjíždí poražené, o což se postarali Kean s Bernardeschim.

Cagliari mělo šanci ukončit tenhle smutný rok výhrou, jenže Juventus byl papírově jasným favoritem. Trenér Allegri nechal opět odpočívat Paula Dybalu a do hry se podívala trojka Kean, Morata a Bernardeschi. Trenér Walter Mazzarri se spoléhal na osamoceného útočníka Pedra, kterého podporoval Pereira.

Už ve třetí minutě utkání se Juventus málem dostal do vedení. K zakončení měl hodně blízko nizozemský stoper Matthijs de Ligt, jenže volil nahrávku na zadní tyč a nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Obrana Cagliari dělala jednu chybu za druhou a Staré dámě nedělalo větší problémy dostat se za ni. Jako po deseti odehraných minutách, kdy se za defenzivní linií objevil Juan Cuadrado. S jeho zakončením si sice Cragno neporadil, jenže kolumbijský záložník trefil jen tyč!

Několikrát se míč dostal na kopačky Federica Bernardeschiho, který však buď trefil Cragna, nebo pálil do klubka hráčů před ním. Mnohem víc štěstí měl pět minut před koncem první půle. Bernardeschiho nástřel tečoval před bránou do Cragnova protipohybu Moise Kean a na jeho hlavičku už italský brankář neměl nárok - 1:0 pro Juve.

Domácí celek navíc dál v poklidu kontroloval utkání a vlastně až do 60. minuty nenechalo soupeře vytvořit si větší šanci. Jako blesk z čistého nebe však mohlo Cagliari udeřit. Raoul Bellanova si to namířil podél postranní čáry a před bránou oslovil Dalberta. Ten ale nedokázal zamířit do brány a místo toho poslal míč těsně vedle!

A Juventus trestal. Sedm minut před koncem se Juventusu povedlo navýšit své vedení. Postaral se o to Federico Bernardeschi, který sprintoval k vápnu a rozhodl se pro střelu. A dobře udělal, protože vymyslel krásnou střelu, která ještě před brankářem skočila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra domácího týmu přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nepovedlo, nevadí jedeme dál .

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria-Cagliari -počet golu domácího týmu + 2,5, akt kurz 3,67. Jen zkouška.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele