33. kolo
16.04.2022 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alessandro Deiola (© AFP)

Cagliari má skalp Sassuola a přibližuje se záchraně

Parádní odpoledne zažili fotbalisté Cagliari, kteří před vlastními diváky porazili 1:0 Sassuolo. Výhra je to nadmíru důležitá, protože pět kol před koncem vzdaluje Sardiňany na pět bodů od Janova. Jedinou branku domácích vstřelil před koncem prvního poločasu Deiola.

Pět kol před koncem soutěže má Cagliari vše ve vlastních rukou a výhra nad Sassuolem mu dodá potřebnou psychickou vzpruhu do dalších bojů. Sassuolo se představilo na Sardinii v dobré formě a naposledy dokonce zdolalo Atalantu.

Tentokrát ale vyšli Neroverdi střelecky naprázdno a není se čemu moc divit, protože jen dvakrát vystřelili na branku. V první gólovce byl po pěti minutách Marin a jeho střelu Consigli vyrazil. Následně Sassuolo získalo územní převahu, ale ta k ničemu nevedla. Ve 21. minutě navíc hosté přišli o zraněného Toljana, kterého nahradil Ruan.

V prvním poločase to nakonec nevypadalo, že by se měl jeden z týmů střelecky prosadit, ale 42. minuta to změnila. Marinův centr stočený na malé vápno zasáhl Deiola a Consigli nedokázal zblízka reagovat. Vedení nalilo domácím energii a krátce nato vstřelil druhý gól João Pedro. Nicméně branka kvůli ofsajdovému postavení neplatila.

Teprve po přestávce předvedli i něco směrem dopředu Neroverdi a Traorého střelu musel vyrážet Cragno. Prosadit se nedokázalo ani Cagliari, jmenovitě João Pedro, jehož nohama vychytal Consigli. Hosté si stále udržovali územní převahu, nicméně kýženého vyrovnání se nedočkali. V nastavení je ještě zachránila před druhou inkasovanou brankou tyč a stav 1:0 pro Cagliari se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele