18. kolo
18.12.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Udinese uštědřilo Sardiňanům další debakl

Před týdnem si na Cagliari smlsl mistrovský Inter, teď mu nasázelo ranec gólů Udinese. Sardinský celek se tak ani po tomto víkendu nevymaní z krize a zůstane v sestupovém pásmu. Dvěma góly se blýskl španělský křídelník Gerard Deulofeu, ale prosadili se i Nahuel Molina a Jean-Victor Makengo.

Udinese předvedlo dobrý výkon už v minulém kole proti AC Milán a na Sardinii na to navázalo. Pravdou je, že domácí vůbec nezachytili začátek zápasu a rychlá branka "Zebrám" pomohla do dalšího průběhu. Po čtyřech minutách se prodral do zakončení Jean-Victor Makengo a na jeho přízemní střelu byl Cragno krátký.

Hosté dostali utkání pod kontrolu a před koncem poločasu navýšili vedení. Cragno ještě ve 38. minutě předvedl výborný zákrok, ale těsně před odchodem do šaten ho překonal z volného přímého kopu Gerard Deulofeu.

Cagliari sáhlo hned k trojímu střídání, ale ani to nebylo nic platné. Pět minut po přestávce se opřel do odraženého balónu za šestnáctkou Nahuel Molina a propálil vše, co mu stálo v cestě. S Cagliari to vypadalo špatně a definitivně po zápasu bylo v 66. minutě, když obdržel druhou žlutou kartu Răzvan Marin. Oslabení domácí nedokázali vůbec vzdorovat a do pár minut inkasovali čtvrtý gól. Gerard Deulofeu předvedl i po druhé vynikající kopací technikou a z rohu pokutového území nádherným obstřelem dal na 4:0.

Domácí čekalo ještě předlouhých dvacet minut, přitom o vítězi již nebylo pochyb. Udinese nikam nespěchalo, i tak si ale bylo schopno vytvořit další zajímavé situace. Pátá branka nakonec nepadla, což hosty mrzí jen pramálo. Cagliari prohloubilo svojí krizi a v Serii A už nevyhrálo desátý zápas v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele