30. kolo
19.03.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán má další těsnou výhru a zůstává na prvním místě

Podobně jako před týdnem i tentokrát stačil Milánu na vítězství jeden gól. Po hodině hry ho vstřelil Ismael Bennacer a i když bylo Cagliari blízko vyrovnání, odpovědět nedokázalo. AC Milán nadále vede tabulku Serie A a navíc navyšuje náskok na konkurenční Inter.

Cagliari bojuje o záchranu, ale tentokrát hostilo těžký kalibr. AC Milán je na čele tabulky a navíc dobře věděl, že jeho městský konkurent Inter zaváhal. Na Sant'Elia se tak rýsovala ideální možnost navýšit svůj náskok.

Milán byl v prvním poločase aktivnější jen v úvodní čtvrthodině, jinak se hrálo vyrovnaně. Cagliari drželo s hostujícím favoritem krok, ale mělo pochopitelně i štěstí. Zvláště v 7. minutě, kdy se k odraženému balónu dostal Giroud a ve stoprocentní šanci nepochopitelně poslal balón mimo. O pár minut později se chytl za hlavu i Kessié, jehož rána skončila na tyči a do třetice neuspěl ani Díaz. Následně nápor hostů polevil a nic dalšího se v prvním poločase neudálo.

Bezbrankový stav Milánu nevyhovoval a do druhého poločasu vstoupili Pioliho svěřenci s ještě větší aktivitou a ta se nakonec projevila. Nejprve Leaova střela skončila hodně nad a střelu Hernándeze vyrazil Cragno.

AC Milán se dočkal až po pěkné akci v 59. minutě. Giroud sklepl balón pro Bennacera a alžírský záložník z voleje přesnou střelou k tyči poslal lídra do vedení. Hosté pak chtěli utkání co nejrychleji rozhodnout druhou brankou a i když utahovali smyčku, zvýšit nedokázali.

V 84. minutě zahodili Rossoneri další tutovku, když Cragno zblízka vychytal Calabriu. Čtyři minuty před koncem se dostal na hřiště i Zlatan Ibrahimović, ale do šance se nedostal. Cagliari bylo stále v kontaktu a bylo i blízko vyrovnání, kdyby milánské nezachránilo v 90. minutě břevno!

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AcM udělal v 28. kole Neapol za 3,6. Ted by mohl za 1,65 rupnout. I takové výmrdy se dějí.

Reagovat
Morgue

Věříme, že se tak nestane.

Reagovat
AngryPrd

A na tutovku Saelemaekersa sa nejako zabudlo? v poslednych minutach ju zblokoval obranca. Nevadi, hlavne ze 3 body su doma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele