2. kolo
29.08.2021 20:45 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán vyřídil Cagliari už v poločase, dvakrát skóroval Giroud

Žádná bezbranková remíza se tentokrát nekonala. AC Milán v prvním poločase přejel Cagliari 4:1 a ve druhé půli už výsledek víceméně kontroloval. Rossoneri předvedli skvělý výkon, okořeněný krásnými góly, z nichž rovnou polovinu nastřílel Olivier Giroud.

Stejně jako na další stadiony se i na San Siro vrátili diváci a po celých devadesát minut se rozhodně nenudili. AC Milán jim nabídl podívanou vysoké kvality a všechny branky padly už v prvním poločase.

O první velkou šanci Milána se postaral Leão, když postupoval sám na Radunoviće, ale s koncovkou až příliš dlouho váhal. Ve 12. minutě měli domácí výhodu volného přímého kopu a Tonali předvedl divákům, že ne nadarmo se o něm mluví jako o novém Pirlovi. Tonali zakroutil balón přes zeď do branky a AC vedlo 1:0. Jenomže ne na dlouho, protože po Pedrově načechraném "bochánku" se trefil hlavou ke vzdálenější tyči Deiola. Nerozhodný stav nehodlal Milán tolerovat a hned vzápětí si vzal vedení zpátky. Střelu Leãa tečoval do sítě Brahim Díaz, nicméně gól byl nakonec uznán Portugalcovi.

Milánští roztočili svůj ofenzivní kolotoč a Cagliari se povozilo. Calabriova střela z dálky jen prosvištěla kolem tyče a za chvíli po další pohledné kombinaci zvyšoval na 3:1 Olivier Giroud. Díaz skvěle potáhl balón k šestnáctce, následně ho posunul Giroudovi a ten z jedničky obstřelil Radunoviće. Francouzský útočník vstřelil svůj první gól v Serii A. Hra se pak uklidnila, ale jen na několik minut. Dobrou ránu vyslal na branku Rossoneri Pavoletti a před koncem prvního vstřelilo AC už čtvrtý gól. Záložník Strootman zahrál rukou přesně na hranici vápna a sudí to ve spolupráci s videorozhodčím posoudili jako penaltu. Při absenci Ibrahimoviće i Kessiého se balónu chopil Giroud a utaženou střelou k tyči zvýšil na 4:1.

Stefano Pioli si mohl libovat, AC Milán sehrál vynikající poločas a zaslouženě vedl. Po změně stran už sice žádný gól nepadl, ale šancí bylo hned několik. Především na domácí straně, i když v 79. minutě mělo Cagliari sérii šancí, avšak žádná neskončila gólem. Lykogiannisův pokus vyrazil před brankovou čarou Maignan a Pavolettiho ránu zablokoval Kjaer. Milánské gólovky zase zahazoval střídající Rebić a zkrátka stav 4:1 už se nezměnil. AC Milán je po dvou kolech stoprocentní, zatímco Cagliari má jen jeden bod.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele