29. kolo
03.04.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamed Traore (© AFP)

Sassuolo zaskočilo AS Řím, ten dvakrát ztratil vedení

Římané předvedli proti Sassuolu další zklamání a plynule navázaly na velmi špatný výsledek před reprezentační pauzou. Dvakrát ztratili vedení a za to ještě mohli být rádi, protože Sassuolo mělo nad utkáním po jeho většinu kontrolu.

AS Řím nutně potřeboval napravit poslední velmi neuspokojivé výsledky, které ho dostaly dost daleko od Ligy mistrů. Dnes to ale bylo složité. Už v páté minutě musel brankář López děkovat štěstěně, že Jérémie Boga po skvělé individuální akci netrefil bránu. Na opačné straně se do míče po vynikajícím Spinazzolově pasu položil Carles Pérez a Consigli musel předvést parádní skok.

Španělský hráč byl jedním z mála hostí, kteří se směrem dopředu opravdu o něco snažili. Po pětadvaceti minutách za to byl odměněn. Pronikl totiž přes dva obránce do vápna a nechal se Marlonem poslat k zemi. Sudí Pairetto pískal penaltu a někdejší hráč Sassuola Lorenzo Pellegrini se nemýlil - 1:0.

Jinak ale první půle za moc nestála a zklamali především hosté. Ti se prakticky neustále bránili aktivní a velmi rychlé hře Sassuola, jemuž často nevycházela až finální fáze. Cristanteho dlouhý nákop našel a perfektně sklepl Mayoral, jenže u něj byl nejdřív brankář Consigli a skvěle mu míč sebral.

Pět minut po změně stran se u vápna giallorossi utrhl mladíček Giacomo Raspadori, který v jednadvaceti letech možná překvapivě dostal kapitánskou pásku. V obraně Vlků si pohrál s Cristantem a vypálil na zadní tyč, jenže brankář López dokázal jeho ránu vyškrábnout na roh.

AS ale v bezpečí nebylo, protože centrovaný míč prošel na střed vápna, kde jej Djuričić prodloužil na zadní tyč. Tam při bránění selhal Spinazzola, který neuhlídal Hameda Traorèho a ten si mohl vybrat, jakou částí těla pošle míč do sítě.

Po pouhých dvou minutách mohl Římany zachránit Stephan El Shaarawy, který překonal ofsajdovou linii a šel sám na Consigliho, jenže ten šel na správnou stranu a míč mu vzal od kopaček. Přesto o chvíli později kapituloval. Spinazzola odčinil své zaváhání, dostal se přes Toljana a nahrál na zadní tyč. Tam si křikl Bruno Peres, zpracoval míč a napálil ho za Consigliho!

Jenže AS si dál koledovalo. A když trenér De Zerbi vytáhl z klobouku dva králíky Haraslína s Oddeiem, bylo s AS zle. Pět minut před koncem utkání totiž Haraslín prostrčil míč do vápna na Oddeie, který ostrým centrem před bránu našel Giacoma Raspadoriho. Hráč, který nedávno nastoupil za italskou jednadvacítku, byl ve správný čas na správném místě a poslal míč za bezmocného Lópeze - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele