38. kolo
22.05.2021 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Sampdorie (© AFP)

Ranieriho rozlučka skončila jasnou výhrou Sampdorie

Trenér Claudio Ranieri už měl jistotu v tom, že tohle bude jeho poslední zápas v roli hlavního trenéra a tak se chtěl rozloučit se ctí. Svoji situaci nakonec zvládl, protože se jeho tým dočkal výhry.

Začátek utkání se odvíjel zcela jasně ve prospěch hostující Parmy. A možná proto byla 21. minuta takovým šokem. Sampdoria podnikla jeden rychlý protiútok a po rychlé akci domácích se k míči dostal Quagliarella, jehož vybídku poslal domácí veterán do sítě - 1:0. Ještě od konce první půle se Sampdoria prosadila podruhé.

Minutu před koncem první půle obrana Parmy míč po standardní situaci odklidila jen k nohám obránce Omara Colleyho, který z voleje brankáře propálil. Deset minut po změně stran se do šance dostal také zkušený útočník Gervinho, jehož akci zastavil až brankář. Parma dlouhodobě ukazuje problémy v obraně a dnešek nebyl jiný.

Do konce zápasu zbývalo dvacetpět minut, když Manolo Gabbiadini dostal míč uvnitř vápna a nikým nepokryt obešel obránce a vstřelil uklidňující třetí branku. To už bylo na hráče Cagliari moc a na jakýkoli zvrat v utkání naprosto rezignovali. Zbytek zápasu už se jen dohrával bez pomoci hostující ofenzivy, která nezvládla ani poslední zápas sezony.

Další branku mohl přidat opět Manolo Gabbiadini, který dostal krásnou nahrávku od Candrevy. Jeho dělovka pravačkou ale trefila pouze prvního stojícího protihráče. Větší aktivitu ze strany Parmy nepřineslo ani střídání několika hráčů. Parma už dávno neměla šanci na záchranu a v útoku i záloze prakticky jen frustrovaně odkopávala míče. Dorii tak už nedělalo problémy dovést zápas do vítězného konce. Parma sice častěji měla míč na svých kopačkách, ale šanci si vytvořit nedokázala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele